Vozaču GSP krivična prijava jer nije stao da pomogne: Miloš i Aleksandar bi možda bili spaseni (FOTO)
Foto: Dragan Udovičić

LAGAO DA JE ZVAO HITNU

Vozaču GSP krivična prijava jer nije stao da pomogne: Miloš i Aleksandar bi možda bili spaseni (FOTO)

Komitet za bezbednost saobraćaja podneo je krivičnu prijavu protiv vozača GSP koji prošle godine, kako se sumnja, nije hteo da stane na Ibarskoj magistrali i pomogne u gašenju zapaljenog automobila u kojem su nastradala dva prijatelja.
Objavljeno:

Policija i Drugo osnovno tužilaštvo su identifikovali vozača, ali se protiv njega ne vodi još nikakva postupak. On tek treba da bude saslušan. Sada se proveravaju sve činjenice i okolnosti tog tragičnog događaja i ispituje vozačeva uloga u njemu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, nakon nesreće je vozač autobusa na liniji 56 svedočio kako je sa dva aparata pokušavao da ugasi buktinju, ali da nije uspeo i da je zvao vatrogasce.

Međutim, drugi svedok je ispričao kako je pošto se on zaustavio da pomogne mladićima, naišao dupli autobus bez putnika i kako vozač nije hteo da se zaustavi iako mu je čovek mahao i lupao u prozor vičući da mladići gore. Zbog toga je Srpski komitet za bezbednost saobraćaja podneo krivičnu prijavu protiv N.N. vozača.

foto: Stefan jokić

- Redovno se dešava da ljudi neće da stanu kada vide saobraćajnu nesreću - kaže za Večernje novosti Damir Okanovič, direktor Komiteta za saobraćaj.

foto: Stefan Jokić

- Jednostavno okrenu glavu i produže. Ne pokušavaju čak ni da pozovu hitnu pomoć ili policiju.Ovo na Ibarskoj je drastičan slučaj, jer je čovek molio da se pomogne i zaustavljao autobus, ali vozač ga je ignorisao. Kako je ispričao svedok, odgurao ga je sa puta i odjurio dalje. U autobusu je imao dva aparata za gašenje požara i možda bi zahvaljujući tome mladići bili spaseni.

U nesreći na Ibarskoj magistrali avgusta 2015. godine u zoru stradali su Miloš Tomić i Aleksandar Jovanović, koji je trebalo da mu bude kum. Čitave noći sedeli su kod Miloševe devojke gde su se dogovarali oko svadbe.

foto: Dragana Udovičić

U jednom trenutku, pretpostavlja se, Miloš je pošao da Aleksandra odveze kući kolima njihovog druga. Na Ibarskoj su najverovatnije zbog brze vožnje izgubili kontrolu nad vozilom. Prešli su u levu traku i vraćajući se u desnu upali u jarak. Automobil se isprevrtao i na kraju završio na krovu. Lekari su zatekli ugljenisana tela mladića.

(Espreso.co.rs / mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.