Svedočenje drugova utopljene braće: Nikola i Stefan stradali zbog 200 dinara?!
Foto: Nebojša Mandić

tragedija na srebrnom jezeru

Svedočenje drugova utopljene braće: Nikola i Stefan stradali zbog 200 dinara?!

Drugovi Stefana i Nikole Petrovića, koji su nastradali na Srebrnom jezeru, optužili vlasnike pedalina za nesreću
Objavljeno: 10:14h

Drugari braće Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića iz Trske, koji su se 11. septembra utopili u Srebrnom jezeru, za nesreću su optužili vlasnike kobne pedaline Dragana (64) i Milinu Stanković (63) iz Niša.

Oni su navodno dečake ubedili da rentiraju plovilo tako što su spustili cenu sa 500 na 300 dinara, a uz sve to, dozvolili su da se na njega popne više dečaka nego što je predviđeno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako prenose Novosti, deca su svedočila kako su iznajmila dve pedaline, crvenu i plavu. Stefan i Nikola bili su na crvenoj, sa još tri druga - M. P., M. R. i P. M., što znači da ih je bilo petoro, iako je pedalina predviđena za četvoro. Dok su prolazili pored obale, dečake su vlasnici crvenih pedalina dozivali i ubeđivali da svrate i provozaju se.

foto: Nebojša Mandić

- Pošto su deca bila neodlučna, Dragan i Milina su ih ubedili tako što su im cenu sa 500 smanjili na 300 dinara za sat vremena vožnje. Pritom, niti su ih pitali da li znaju da plivaju i koliko imaju godina, niti su im dali zaštitne prsluke - kaže izvor iz istrage.

- Kad su se našli blizu suprotne obale jezera, svi dečaci, sem jednog sa plave pedaline, sišli su u jezero i kupali se.

Zašto drugovi utopljene braće ne žele da svedoče?

U vodu dubine oko pet metara, sišla su i braća Stefan i Nikola, ali su se u njoj držali za pedalinu, jer nisu znala da plivaju. Posle kupanja, pošto su se dečaci vratili na pedalinu i počeli da se oblače, niko nije primetio da je Nikola, koji je stajao na prednjoj strani pedaline, skliznuo u vodu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.