Zašto Vrščani? Kome smeta spomen obeležje mom sinu? Pitanje majke ubijenog Vukašina (16) para dušu!
Foto: Privatna arhiva

dokle više mržnje?

Zašto Vrščani? Kome smeta spomen obeležje mom sinu? Pitanje majke ubijenog Vukašina (16) para dušu!

Nepoznati vandali sinoć su iščupali i u kanal bacili spomen obeležje koje je porodica Simić postavila na mesto njihove večite tragedije - pogibije maloletnog Vukašina (2000-2016).
Objavljeno: 16:59h

Vukašin Simić je poginuo u noći između 10. i 11. januara ove godine, na uglu ulica Nikite Tolstoja i Dimitrija Tucovića. Sahranjen je 12. januara na Gradskom groblju u Vršcu. Ispratilo ga je hiljadu sugrađana i vršnjaka. Porodica je na mestu pogibije postavila improvizovano spomen obeležje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Maloletni Vrščanin Petar N. (17) osuđen je u Višem sudu u Pančevu na sedam godina zatvora zbog ubistva Vukašina Simića i pokušaja ubistva Mihajla V. (15). Petar N. je usmrtio Vukašina Simića ubodom nožem u vrat, a Mihajla V. je ranio tako što ga je nožem ubo u stomak.

Tramvaj na liniji 3 udario u skuter, dve osobe teško povređene

foto: Nebojša Mandić

- Zašto Vrščani? Kome smeta spomen obeležje? Znate li ko je Vukašin Simić? Vukašin je moj sin. Nastradao je štiteći svog druga od ruke nasilnog maloletnika. Vule nije dozvolio da njegov drug bude meta. Svako ko je poznavao Vuleta, zna da je on upravo tako i razmišljao i isključivo se iz tog razloga tamo i nalazio! I ispravno je razmišljao, prijatelji moji! Nažalost, nije mislio na sebe. Prvo ste ga ubili, a sada želite da ubijete i sećanje na njega? Zašto - pita ožalošćena majka Sandra Simić.

foto: Nebojša Mandić

Hrabra porodica Simić, kao i druge porodice koje su na najgori način izgubile svoje drage članove, nastavljaju dalje. Osnovali su Udruženje za borbu protiv maloletničke delikvencije "Vukašin Simić".

Oni jesu izgubili dete, ali poručuju da neće ćutati dok god deca ubijaju decu.

foto: Nebojša Mandić

- Posle 11. januara za mene nema prepreke. Ako mogu ja da se borim, možete i vi! Ako ja imam snage, imate je i vi! Nemojte ćutati i misliti da se ovakve tragedije dešavaju nekom drugom, jer i vi ste nekome neko drugi. Budimo jedno, sprečimo da "deca" ubijaju decu - poručuje Vukašinova majka.

Dragana Ćorić docent na Pravnom fakultetu u Novom Sadu koja je pisala "Aleksin zakon", na inicijativu Sandre i njene porodice i Udruženja za borbu protiv maloletničke delinkvencije "Vukašin Simić", započela rad na "Vukašinovom zakonu".

(Espreso.co.rs/ evrsac.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.