PROGOVORILA! Danijela Štajnfeld otkrila zašto je bilo teško pričati na temu zlostavljanja
Foto: Printscreen Youtube

DRAMA

PROGOVORILA! Danijela Štajnfeld otkrila zašto je bilo teško pričati na temu zlostavljanja

Prva sam glumica u Srbiji koja je o ovome progovorila, međutim da li sam ja prva kojoj se ovo desilo

Objavljeno: 17:57h

Danijela Štajnfeld optužila je Branislava Lečiva za silovanje. Vest je odjeknula kao bomba u medijima ,a svi se pitaju zašto je glumica progovorila sad nakon toliko godina.

Danijela Štajnfeld je podsećamo ranije u intervju za "Gloria" magazin otkrila zbog čega nije htela da otkrije ime svog navodnog silovatelja

- Upiranje prsta na jednog čoveka pomerilo bi taj fokus sa moje želje da osvestim problem. Ne bih pravila film da je meni bilo bezbedno da javno govorim. Prva sam glumica u Srbiji koja je o ovome progovorila, međutim: da li sam ja prva kojoj se ovo desilo? Kao što postoji pritisak na meni da kažem ko mi je to uradio kako druge osobe ne bi bile u opasnosti, ja pitam zašto pozorišna i filmska zajednica nikada nije ukazala da postoje takve mogućnosti i zašto kolege i koleginice u dugoj tradiciji srpskog glumišta nikada nisu govorili o tome. Zašto je na meni da sama stvorim bezbednos drugima. Pitam se i zašto se sekusalno maltretiranje odobrava u društvu i ne kažnjava. Ako to odobravate, onda će vam posle uzumanja hemijske olovke jednom oduzeti ključeve od kola. Po zakonima u Serbiji silovanje je zločin, ali se dtuštvo pravi da ne postoji. Rečenica "Neću ti ništa" implicira da ako se ograničim da ti neću ništa, možda ću ti nešto uraditi. Svako može da bude predator nad slabijim samo ako se izjasni "neću ti ništa" - kaže Danijela Štajnfeld u velikom intervjuu za "Gloriju"

Bonus video:

02:31

Danijela Štajnfeld otkrila da ju je silovao Branislav Lečić

(Espreso/Glorija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.