Euleks: Nagrada od 82.000 evra za informacije o ubistvu carinika u blizini Zvečana!
Foto: AP

Tri godine nerešenog zločina

Euleks: Nagrada od 82.000 evra za informacije o ubistvu carinika u blizini Zvečana!

Zamenik šefa misije Euleks Bernd Tran je rekao da međunarodni tim istražitelja već tri godine pokušava da otkrije identitet ubice ali da slučaj ne moše sam da reši
Objavljeno: 16:43h

Misija Euleks na Kosovu danas je ponudila nagradu od 82.000 evra za informacije koje bi dovele do otkrivanja onih koji su pre tri godine u blizini Zvečana ubili carinika te misije Adrijusa Šenavičijusa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U znak sećanja na Šenavičijusa, na konferenciji za novinare u severnoj Kosovskoj Mitrovici je prikazan jednominutni film koji je deo Euleksove kampanje u vezi otkrivanja ubica a zatim je na mestu zločina položeno cveće.

Zamenik šefa misije Euleks Bernd Tran je rekao da međunarodni tim istražitelja već tri godine pokušava da otkrije identitet ubice ali da slučaj ne moše sam da reši.

Tran je dodao da je u rešavanju tog slučaja Euleksu "posebno potrebna saradnja ljudi koji žive u ovoj zajednici", odnosno na severu Kosova.

On je pozvao sve koji se "sete bilo čega, od tog dana u vezi sa incidentom, ko je umešan ili ukoliko nešto znaju u vezi sa okolnostima ubistva" da obavesti Euleks.

Tran je naglasio i da "zajednica (na severu Kosova) ima presudnu ulogu u vezi s tim".

"Ono što može delovati kao beznačajna informacija, za nas bi moglo da bude presudno za istražitelje a povećana nagrada u iznosu od 82.000 evra nudi se za svaku informaciju koja može da dovede do izvršioca ili izvršilaca Adrijusovog ubistva", rekao je Tran.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.