Roboti ubice zaustavljeni na granici sa Srbijom! (FOTO)
Foto: Uprava carina

Presečen švercerski lanac

Roboti ubice zaustavljeni na granici sa Srbijom! (FOTO)

Sporne igračke su otkrivene detaljnom kontrolom pomenutog skladišta, u tovaru koji je pristigao iz Kine za uvoznika iz Zemuna
Objavljeno: 13:36h

Carinici su 13. septembra 2016. godine u jednom javnom carinskom skladištu u Sremskoj Mitrovici otkrili gotovo 4.000 igračaka za koje se sumnja da povređuju pravo zaštite intelektualne svojine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sporne igračke su otkrivene detaljnom kontrolom pomenutog skladišta, u tovaru koji je pristigao iz Kine za uvoznika iz Zemuna.

Carinici su utvrdili da se među robom nalazi i 336 igračaka koje nisu prijavljene u dokumentaciji i predstavljaju višak robe.

foto: Uprava carine

Potom su u istom tovaru, vrednom gotovo 40.000 dolara, otkrili i 3.576 igračaka za koje sumnjaju da povređuju pravo zaštite intelektualne svojine.

Reč je o poznatim igračkama "Transformers" i "Bayblade" po čijem je izgledu moglo da se zaključi da postoji osnovana sumnja da nisu originalne.

Sve sporne igračke su zadržane do okončanja odgovarajućih postupaka i ostaće smeštene u istom skladištu dok sud ne odluči o njihovoj daljoj sudbini.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.