Vođa navijača uhapšen zbog šverca 300 kg droge ćutao pred tužiocem!
Foto: Printskrin / MUP

Zaćutao

Vođa navijača uhapšen zbog šverca 300 kg droge ćutao pred tužiocem!

Saslušan Jevta Jevtić, vođa navijača FK Zemun, koji je uhapšen u akciji "Ciklon". Njemu i trojici njegovih saradnika tužilaštvo odredilo pritvor do 30 dana
Objavljeno: 09:29h

- Moj klijent, koji inače nikad ranije nije osuđivan, sada se branio ćutanjem, što mu zakon dozvoljava. Ono što ja, kao njegov branilac, mogu zasada da kažem, jeste da su informacije koje je saopštila policija netačne. Potpuna je neistina da je reč o navodnom švercu 300 kilograma kokaina, a još veća da se radi o 20 miliona evra. Nema govora o tolikoj količini droge, a još manje o tolikim parama. Sve to je ništa drugo nego samo još jedan marketinški potez MUP Srbije, što će se uskoro i pokazati.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je u sredu izjavio Slobodan Ružić, advokat Jevte Jevtića (33) iz Zemuna, vođe navijačke grupe "Taurunum bojs" koji je uhapšen i označen kao šef jednog od najvećih evropskih narko-kartela. Specijalni sud u Beogradu odredio je u sredu Jevtiću i još trojici njegovih saradnika pritvor do 30 dana. Darko Radaković je u bekstvu, pa će za njega naknadno biti odlučeno posebnom odlukom.

Akcija Cunami po celoj Srbiji: Uhapšeno 66 ljudi zbog ubistava, droge, pali dileri, ali i 1 policajac! (VIDEO)

Pored Jevtića, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor Dejanu Staniću, Janku Viziji i Milanu Plavši zbog opasnosti od bekstva, kao i da bi, boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu mogli ponoviti krivično delo. Pritvor im je određen i zbog toga što je, za krivično delo koje im se stavlja na teret, propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopštio je sud.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv Jevtića i ostale četvorice zbog sumnje da su trgovali drogom širom evropskih zemalja. Osumnjičenima se stavljaju na teret krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.