ISPLIVALA POTRESNA FOTOGRAFIJA SA GIŠKINE SAHRANE: Neutešnu Milenu smiruje čuveni kriminalac (FOTO)
Potresno, Foto: Printscreen

POTRESNO

ISPLIVALA POTRESNA FOTOGRAFIJA SA GIŠKINE SAHRANE: Neutešnu Milenu smiruje čuveni kriminalac (FOTO)

Đorđe Božović Giška je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima u okolini Gospića 15. septembra 1991. godine

Objavljeno:

Nekadašnji komandant Srpske garde, Đorđe Božović Giška, ubijen je 15. septembra davne 1991. godine, a pored legendi koje se prepričavaju u vezi sa njegovom likvidacijom, i njegova sahrana je ostala obavijena tajnama i neobjašnjivim događajima.

Na društvenim mrežama pojavila se potresna fotografija sa njegove sahrane, gde su među okupljenima koji su došli da mu odaju počast bili prisutni i njegov sinovac Milovan Mićković, kao i prijatelji Boris Petkov i Dragan Joksović Jokso sa njegovom majkom Milenom.

Slika sa Giškine sahrane - u prvom redu njegov sinovac Milovan Mićković, drugovi Boris Petkov i Dragan Joksović Jokso sa Giškinom majkom Milenom

Posted by Legende devedesetih on Уторак, 09. фебруар 2021.

Joksović je bio vođa jugoslovenske mafije u Švedskoj. Rođen je u Pljevljima. Kao mladić pretukao je jednog oficira JNA, a pred oštrom kaznom koja mu je sledila pobegao je u inostranstvo.

Visok preko dva metra i težak više od 120 kilograma, izrazito snažan, brzo je bio prihvaćen među jugoslovenskim kriminalcima u Evropi, poput Ljube Zemunca, Ćente, Juse, Giške i Arkana. Veliki Jokso, kako su ga zvali, divovske snage, tokom jedne tuče žestoko je prebio vojno lice, što je bio težak prekršaj, ali je zbog toga Željku Ražnatoviću ubrzo postao jedan od najboljih prijatelja.

Podsetimo, Đorđe Božović Giška je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima u okolini Gospića 15. septembra 1991. Mesec dana ranije u Beogradu u sačekuši je ubijen i Branislav Matić Beli, njegov nerazdvojni prijatelj i takođe osnivač Srpske garde sa kojim se Giška upoznao u jednoj crkvi na Voždovcu.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.