Majka nastradalih dečaka: Glavni krivci su direktor škole i trener, mogli su makar da izjave saučešće!
Foto: Večernje novosti

Nakon utapanja braće

Majka nastradalih dečaka: Glavni krivci su direktor škole i trener, mogli su makar da izjave saučešće!

U kući Petrovića u selu Trska kod Rače Kragujevačke, leleci i plač. Spremaju se da na poslednji put isprate Stefana i Nikolu
Objavljeno: 09:31h

Ni direktor škole Zoran Jovanović, ni trener Marko Glišić, koji su decu odveli u Veliko Gradište, nisu došli da makar izjave saučešće. Nisu poslali ni telegram. Ima li to smisla? Pa oni su najveći krivci za ovu tragediju. Posebno nas boli što ni roditelji dece sa kojima su Stefan i Nikola bili u školskom klubu i otišli na nesrećnu utakmicu, nisu došli da sa nama podele tugu, objavile su "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zbog utapanja dva dečaka: Uhapšeni muškarci koji su iznajmili pedaline stradaloj braći, priveden i direktor!

Ovo je gušeći se u suzama, rekla Sanja Petrović, majka dečaka Stefana (14) i Nikole (13) koji su se u nedelju udavili na Srebrnom jezeru. U kući Petrovića u selu Trska kod Rače Kragujevačke, leleci i plač. Spremaju se da na poslednji put isprate Stefana i Nikolu. Dva sanduka sa telima mrtvih dečaka grle majka Sanja, baka Snežana, sestrica Sara. Otac Aleksandar, zanemeo od bola, doziva imena svojih sinova.

- Poverili smo im svoju decu, a oni nam ih vraćaju u kovčezima. Trebalo je da budno motre na njih. Nisu smeli sebi da dozvole da oni piju piće i provode se u kafani, dok su deca bila prepuštena sama sebi. Bili su odgovorni za njih u svakom momentu - jada se Sanja.

Niko u kući Petrovića i dalje ne zna šta se tačno desilo na Srebrnom jezeru i kako je došlo do tragedije. Roditelji dečaka nisu bili ni na vanrednom sastanku roditelja dece i uprave škole koji je juče održan u OŠ "Karađorđe", gde su nastavu pohađala i dvojica nastradalih osnovaca.

- Niko nas o tome nije obavestio niti pozvao da prisustvujemo tom sastanku - dodaje Sanja.

Prema dosadašnjim informacijama, deca su iznajmila dve pedaline i otisnula se na jezero, iako radnici nisu smeli da ih rentiraju maloletnicima bez pratnje odraslih. Uz sve to, nisu im dali ni zaštitne prsluke. U Rači pričaju da su čuli da je trener Marko Glišić, kada se začulo zapomaganje i vriska dece, zaplivao prema njima. Nažalost, nije stigao da spase dečake.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.