Pretučen momak sa specijalnim potrebama jer je nosio Zvezdin dres!
Foto: Printskrin/RTS

zbog crveno bele boje

Pretučen momak sa specijalnim potrebama jer je nosio Zvezdin dres!

Paratekvondista Dušan Marisavljević prebijen je u Beogradu samo zato što je nosio obeležja kluba koja napadačima nisu bila po volji
Objavljeno: 08:16h

Dok nam sa paraolimpijskih igara stižu medalje, a takmičare sa pravom proglašavamo herojima, u Srbiji ipak viđamo i naličje medalje. Jedan paratekvondista prebijen je u Beogradu samo zato što je nosio obeležja kluba koja napadačima nisu bila po volji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zvezdin dres i ranac koje je Dušan imao na sebi dok je čekao prevoz posle treninga, bili su povod da se crni auto zaustavi.

- Ovaj koji je vozio je izašao iz kola i udario me, a ovaj drugi je bio mrtav hladan, a taj koji me je udario je posle ušao u kola i pobegao i ja sam se plašio - rekao je paratekvondista Dušan Marisavljević.

To je Dušanu bio poslednji trening pred odlazak u Poljsku na evropski šampionat. Umesto da se naspava i odmori, morao je u Urgentni centar. Nije siguran zašto ima masnicu na oku.

- Ne znam, nisam ni ja znao razlog - navodi Dušan.

Njegov trener je ogorčen.

- Stajao je na stanici, ni kriv ni dužan je dobio udarac u glavu, a treba da predstavlja svoju zemlju na EP koje se održava 16. u Poljskoj - kaže generalni sekretar srpskog Para-tekvondo saveza Bojan Todorović.

Ovakav stres bi na momka kao što je Dušan pre mogao da ostavi psihičke nego fizičke posledice pre takmičenje, tvrdi Todorović. "Mi radimo na tome, juče i danas, objašnjavao mu šta i kako. Nadam se da će biti sve u redu. Ja bih voleo da se Dušan na neki način revanšira tim huliganima nekom medaljom", istakao je Todorović.

Dušan nema dileme koja bi po sjaju to mogla biti, nada se prvom mestu.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.