Pančevka zbog uvreda na Fejsu osuđena uslovno na tri meseca robije!
Foto: Ilustracija/AP

Pa ti vređaj i dalje

Pančevka zbog uvreda na Fejsu osuđena uslovno na tri meseca robije!

Ona je, kako je obrazložio Apelacioni sud, u tom tekstu „učinila javno dostupnim ideje koje zagovaraju i podstrekuju mržnju protiv homoseksualne populacije”
Objavljeno:

Sudije u Srbiji izrekle su prvu presudu zbog komentarisanja na „Fejsbuku”. Iako je ona uslovna, izgleda da se više neće trpeti slobodno izražavanje različitih stavova na najpoznatijoj društvenoj mreži na svetu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Apelacioni sud u Beogradu danas je saopštio da je doneo odluku da potvrdi prvostepenu uslovnu presudu od tri meseca zatvora koja je izrečena septembra 2011. godine Jeleni Popović Ivanović zbog toga što je vređala homoseksualce u komentaru objavljenom na svom „zidu”.

Ona je, kako je obrazložio Apelacioni sud, u tom tekstu „učinila javno dostupnim ideje koje zagovaraju i podstrekuju mržnju protiv homoseksualne populacije”.

U daljem obrazloženju presude piše da je optužena u svom tekstu osporila odluke državnih institucija da dodeljuju novac projektima koje podnose organizacije homoseksualaca i pritom navela niz teških uvreda na njihov račun.

(Espreso.co.rs / pancevac-online.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.