Potvrđeno: Špijun Čolović će odležati tri godine!
Foto: Privatna arhiva/Nebojša Mandić

viši sud se oglASIO

Potvrđeno: Špijun Čolović će odležati tri godine!

Viši sud u Beogradu saopštio je da je potvrđen sporazum o priznanju krivice sa Čedom Čolovićem, koji je priznao da je radio za hrvatsku obaveštajnu službu
Objavljeno: 15:35h

Prema sporazumu Čolović će u zatvoru provesti tri godine zbog krivičnog dela špijunaže, navodi se u saopštenju i dodaje da je okrivljenom produžen pritvor.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mediji su juče javili da se Čolović nagodio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu za kaznu zatvora od tri godine.

Čolović je (57) uhapšen u petak u okolini Beograda, a Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da je osoba koja je uhapšena u saradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom osumnjičena za špijunažu i da je reč o osobi koja ima državljanstvo i Srbije i Hrvatske.

Tužilštvo je rada navelo da je do 1990. godine Čolović živeo i radio u Hrvatskoj, a da mu je posle toga mesto prebivališta u Srbiji.

Ispovest sestre Čede Čolovića: Moj brat nije špijun, on je 80 odsto invalid! (FOTO)

Beogradski mediji su preneli da je Čolović (57) nekadašnji oficir Vojske Republike Srpske Krajine. Srbiju je došao kao izbeglica u avgustu 1995. godine u vreme hrvatske vojno-policijske operacije "Oluja".

Po pisanju Večernjih novosti, Čolović je Hrvatskoj prodavao poverljive vojno-obaveštajne podatke, na osnovu kojih je protiv srpskih vojnika i oficira podignuto oko devet optužnica za ratne zločine.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.