SLUČAJ TREĆE DEVOJKE JE SPECIFIČAN? Postoji 1 razlika između Ive, Milene i nje, advokat otkrio sve
Jugoslav Tintor, Foto: Filip Plavčić

šok

SLUČAJ TREĆE DEVOJKE JE SPECIFIČAN? Postoji 1 razlika između Ive, Milene i nje, advokat otkrio sve

Tintor je istakao i kako bi voleo da može da objavi iskaze tri žrtve

Objavljeno:

Advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa učenice škole glume koje su Miroslava Miku Aleksića prijavile za silovanje i zlostavljanje, između ostalih glumice Milenu Radulović i Ivu Ilinčić, kaže da je kao profesionalac navikao na pritisak i da je ovaj slučaj “specifičan”.

“Slučaj je specifičan imajući u vidu broj oštećenih i značajno uznemirenje javnosti, ali i širi značaj slučaja. Mislim da je najvažnija stvar opšta podrška javnosti gde žrtve nisu stigmatizovane od javnosti, već prepoznate kao devojke koje su se odlučile na hrabar potez”, rekao je Tintor i naglasio kako je važno da u slučaju postoje svedoci.

“Svi pričaju kako je protekao dug vremenski period, ali ovde nije reč o procesuiranju dela od pre šest, sedam godina, u slučaju Milene prošlo je tek četiri godine. Poslednja žrtva je pre dva meseca doživela zlostavljanje”, rekao advokat žrtava.

Tintor je istakao i kako bi voleo da može da objavi iskaze tri žrtve:

“Kada bi to neko mogao to da pročita ne bi bilo mnogo pitanja, sve bi bilo jasno, ali hendikepiran sam”, kazao je advokat.

Hoće li Milena i Iva morati da se suoče sa Aleksićem?

“Svakako da će morati, ne bi ušle u ovaj postupak da prethodno nisu rekle da su spremne na to i da ja nisam procenio da one to mogu. Spremne su da ga pogledaju u oči i kažu do detalja ono što su ispričale tužilaštvu. Ali, imate i treću devojku čije ime nije poznato javnosti, znatno je mlađa, pet godina i nije spremna da podnese čitav taj teret. Moramo imati kao prioritet zaštitu nečijeg psihičkog zdravlja”, istakao je Tintor, a što se tiče povlačenja iskaza jedne od žrtava o kojoj su mediji pisali rekao:”Niko od mojih klijentkinja, a zastupam ih četiri nije povukao prijavu”, rekao je.

Espreso.co.rs/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.