Teška optužba biznismena: Dinkić tražio 800.000 evra da mi pomogne!
Foto: FoNet

kaže da je sve podmetnuto

Teška optužba biznismena: Dinkić tražio 800.000 evra da mi pomogne!

Biznismen je kazao da ne priznaje krivično delo zloupotreba odgovornog lica koje mu se stavlja na teret. Rekao je i da je "Farmakom" bila jaka firma čiji je samo rudarski deo procenjen na 2,5 milijardi dolara
Objavljeno:

- Nemam dilemu da je jedini cilj bio da se "Farmakom" uništi. Sve je namešteno i podmetnuto sa namerom da se kompanija raščerupa. To je klasična nameštaljka u kojoj je učestvovao Mlađan Dinkić i koji mi je jednom prilikom u "Pica baru" tražio 800.000 evra kako ne bi odmogao "Farmakomu".

Ovo je u ponedeljak, iznoseći odbranu pred Specijalnim sudom, rekao vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Biznismen je kazao da ne priznaje krivično delo zloupotreba odgovornog lica koje mu se stavlja na teret. Rekao je i da je "Farmakom" bila jaka firma čiji je samo rudarski deo procenjen na 2,5 milijardi dolara.

Albanac se šleperom zakucao u vozilo Vojske Srbije

- Od tog kapitala svako je mogao da se naplati, a niko nije ni pokušao, nego samo pričaju da to ne vredi. Od jalovine i njene prerade može da se uzme dosta novca - kazao je Bogićević.

- Šteta nije nastala jer smo planirali, već zato što su Findomestik i Zberbanka blokirale "Farmakom" iako im nismo dugovali nikakve pare. Tada je nastao problem i zbog toga smo protiv njih podneli krivične prijave.

Prema optužnici, Bogićević i predsednik kreditnog biroa Privredne banke Miodragu Salai su se dogovorili da se kreditiranje prezaduženog "Farmakoma" nastavi preko drugih firmi. Na taj način podignuta su 32 sporna kredita ukupne "težine" 3,4 milijarde dinara. Krediti su podizani od marta 2012. do marta 2013. godine i novac nikada nije vraćen, čime je Privredna banka direktno oštećena.

foto: FoNet

Bogićević je objasnio da su osnivali nove firme neopterećene kreditima kako bi plasirali svoje proizvode i taj svoj plan novih distributera je izneo Miodragu Salaiu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.