DETALJI POKUŠAJA LIKVIDACIJE U TIVTU! Belivuk hteo da se ukrca na avion za Beograd kad je policija sprečila ubistvo
Velja Nevolja, Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić, Dado Djilas, Profimedia

istraga u toku

DETALJI POKUŠAJA LIKVIDACIJE U TIVTU! Belivuk hteo da se ukrca na avion za Beograd kad je policija sprečila ubistvo

Likvidacija je trebalo da bude izvršena u Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe

Objavljeno: 14:27h

Uprava policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom jutros je spriječila ubistvo jednog člana organizovane kriminalne grupe sa primorja, saznaju "Vijesti".

Podaci "Vijesti" iz Uprave policije govore da je sprečeno ubistvo Beograđanina Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji se već nekoliko dana nalazi kod jednog od vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Likvidacija je trebalo da bude izvršena u Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe.

Policija i SDT proveravaju da li je na meti kriminalne grupe iz Kotora bio još neko osim Belivuka, koji je nameravao da se domogne Aerodoroma u Tivtu i da se ukrca na avion za Beograd.

"Za sada možemo da potvrdimo samo da je sprečena jedna likvidacija. Još radimo na tome u saradnji sa SDT-om", kazao je sagovornik "Vijesti" iz vrha Uprave policije.

Policija je privela više osoba, a u konsultacijama sa specijalnim državnim tužilaštvom znaće se kakva će biti kvalifikacija dela koja će im biti stavljena na teret.

Velja bio u gostima kod Zvicera
Velja bio u gostima kod Zvicerafoto: Privatna arhiva

Kako su mediji već objavili, Belivuk je u Crnu Goru došao prošle nedjelje, a u ponedeljak ga je policija zaustavila u Kotoru jer je bio u društvu Radoja Zvicera i Beograđanina Marka Miljkovića.

“Sa ovim BIL osobama je obavljen razgovor i izvršena je detaljna kontrola. Nije bilo osnova za zadržavanje ili lišavanje slobode”, kazao je tada sagovornik iz vrha Uprave policije.

Sve vreme dok je Belivuk boravio u Crnoj Gori bio je "na oku" agentima tajne službe, ali i pripadnicima Specijalnog policijskog odeljenja, koji su pratili njegovo kretanje i komunikaciju.

Na taj način došlo se i do podatka da se planira njegovo ubistvo...

Tokom prošle godine policija i SDT su sprečili šest likvidacija.

Mediji su o Belivuku pisali 2016. kada je sa Darkom Ristićem napao direktora FK “Partizan” Miloša Vazuru i pripadnike njegovog obezbjeđenja.

Njemu je suđeno i zbog optužbi da je pomagao u ubistvu Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine, ali je nakon dokaznog postupka oslobođen.

Belivuk je više puta osuđivan i za nasilničko ponašanje, a bio je najbliži saradnik Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu.

Policijski podaci govore da se u proteklih godinu povezao sa "kavačkim klanom", te da je navijačka grupa samo paravan za ozbiljne kriminalne poslove.

Kotoranin Radoje Zvicer, tokom dugogodišnjeg rata dva zavađena crnogorska klana, teško je ranjen krajem maja prošle godine u Ukrajini u elitnom delu Kijeva, kada je grupa atentatora iz Crne Gore i Srbije, pucala na njega na ulici dok je džogirao.

Zvicer je tada izrešetan sa nekoliko metaka u grudi, ali se oporavio nakon operacije.

Sigurne smrti spasila ga je njegova supruga Tamara Zvicer, koja je, prema pisanju tamošnjih medija, istrčala iz zgrade i iz pištolja pucala na napadače i tako ih natjerala da pobjegnu...

Tokom policijske potjere na drugom kraju zemlje - nakon dva dana uhapšeni su Crnogorci Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30) i srpski državljani Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46). Zbog sumnje da im je davao logističku podršku i odavao informacije, uhapšen je i inspektor iz kijevske policije. Ukrajinski novinari pisali su da je ta grupa, navodno, dobila pola miliona eura kako bi usmrtila Zvicera.

(Espreso.co.rs/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.