BLISKI SUSRET VELJE NEVOLJE I ZVICERA U KOTORU! Kavčanin ugostio Belivuka, zna se i zašto?
Veljko Belivuk/Radoje Zvicer, Foto: Zoran Jevtić/Privatna arhiva

Bezbednosno interesantne osobe

BLISKI SUSRET VELJE NEVOLJE I ZVICERA U KOTORU! Kavčanin ugostio Belivuka, zna se i zašto?

Veljko Belivuk već više godinu dana usko sarađuje sa kavačkim klanom

Objavljeno:

Jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana Kotoranin Radoje Zvicer bio je u društvu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja i Beograđanina Marka Miljkovića, kada ih je kotorska policija zaustavila u ponedeljak popodne i nakon toga privela na informativni razgovor, pišu crnogorske "Vijesti".

Kako je reč o bezbednosno interesantnim osobama, policija je nakon detaljnog pretresa, privela Zvicera, Belivuka i Miljkovića, ali kako kod njih nisu pronašli ništa sumnjivo, nakon ispitivanja o kretanju - pušteni su.

Utvrđeno da su u Crnu Goru ušli legalno, dan ranije, a prema informacijama bezbednosnih službi ove zemlje, bili su gosti na slavi Radoja Zvicera, navodno, jednog od vođa "kavačkog klana".

- Sa ovim bezbednosno interesantnim osobama je obavljen razgovor i izvršena je detaljna kontrola. Nije bilo osnova za zadržavanje ili lišavanje slobode - kazao je sagovornik “Vijesti” iz vrha Uprave policije.

Saradnja kavačkog klana i grupe Velje Nevolje

Veljko Belivuk već više godinu dana usko sarađuje sa kavačkim klanom. Kada je odmah nakon raspada jedinstvenog škaljarskog klana formiran i novi, kavački klan, vođe grupe počele su da traže saradnike u regionu.

U poslednjih nekoliko godina pojedine navijačke grupe u prestonici preuzele su primat u prodaji narkotika i demonstrirali su silu "na svakom ćošku", te su kavčani ubrzo shvatili da im je najbolje da saradnju sklope sa najopasnijim među njima.

Tako je u proteklih godinu, dve ovaj klan otpočeo blisku saradnju sa Veljkom Belivukom i Partizanovom navijačkom grupom "Janjičari" koju on predvodi.

Belivuk je "Janjičare" preuzeo nakon ubistva Aleksandra Stanovića zvanog Sale Mutavi.

Uz Belivuka, istaknuti član ove "navijačke" grupe je, kako saznajemo, i Marko Miljković Mare, koji je i ovog puta bio uz Belivuka i prilikom posete Zviceru.

Zvicer izrešetan u Ukrajini

Zvicer, koji je označen kao jedan od vođa kavačkog klana, bio je teško ranjen krajem maja prošle godine u Ukrajini u elitnom delu Kijeva, kada je grupa atentatora iz Crne Gore i Srbije, pucala na njega na ulici dok je džogirao. Zvicer je tada izrešetan sa nekoliko metaka u grudi, ali se nakon operacije oporavio.

Sigurne smrti tog popodneva u Kijevu, spasila ga je njegova supruga Tamara Zvicer, koja je, prema pisanju tamošnjih medija, istrčala iz zgrade i iz pištolja pucala na napadače i tako ih naterala da pobegnu...

Tokom policijske potjere na drugom kraju zemlje - nakon dva dana uhapšeni su Crnogorci Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30) i srpski državljani Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46). Zbog sumnje da im je davao logističku podršku i odavao informacije, uhapšen je i zvaničnik iz kijevske policije. Ukrajinski novinari pisali su da je ta grupa, navodno, dobila više od pola miliona evra kako bi usmrtila Zvicera.

Ukrajinska policija uporedo sa istragom pokušaja ubistva otvorila je i finansijsku istragu protiv supružnika Zvicer, koji tamo imaju firme, zbog sumnje da su nelegalno zarađeni novac pokušavali da ubace u legalne tokove.

(Espreso.co.rs/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.