MISTERIOZNA UBISTVA U SRPSKIM SELIMA: Sumnja se da 1 čovek seje smrt, svim zločinima jedna stvar je ZAJEDNIČKA
Ilustracija, Foto: Google maps, Profimedia

jezivo

MISTERIOZNA UBISTVA U SRPSKIM SELIMA: Sumnja se da 1 čovek seje smrt, svim zločinima jedna stvar je ZAJEDNIČKA

Ono što posebno brine organe gonjenja je što su se zločini dogodili u selima koja su međusobno udaljena tek nekoliko kilometara

Objavljeno:

Momčila Simonovića (59) koji je novembra 2016. godine svirepo usmrćen u svojoj kući u selu Galibabinac postao je deo crne serije nerasvetljenih zločina iza kojih policija smatra da stoji jedan počinilac..

Dve godine kasnije, u susednom Merdželatu sekirom je ubijen Vukadin Božinović (93), a i ovaj zločin ostao je nerasvetljen. Crna serija se nastavila 22. decembra prošle godine kada je u Svrljiškom Lalincu pronađen preklan Borislav Kostić (75) za čijim ubicom se takođe traga.

Ono što posebno brine organe gonjenja je što su se zločini dogodili u selima koja su međusobno udaljena tek nekoliko kilometara, pa se sumnja da iza svih ubistava stoji isti počinilac ili više njih.

Ono što je svim žrtvama bilo zajedničko, prema svedočenju njihovih bližnjih, je da su u vreme zločina imali znatne sume novca. Momčilo je bio vredan poljoprivrednik, imao je lepu ušteđevinu, što se u selu znalo. I Vukadin Božinović takođe je bio poznat kao štedljiv čovek, koji je u kući imao dosta gotovine koju je rado pozajmljivao komšijama.

Poslednja žrtva, Borislav Kostić je neposredno pre smrti prodao kuću u Svrljigu, što nije krio a hvalio se i novim autom koji je u tom kraju lako zapadao za oko.

I pored intenzivne istrage, ubistva trojice Svrljižana ostala su nerasvetljena. Za Momčilovu smrt najpre je bila osumnjičena njegova prijateljica Lidija Stejković, koja se teretila za teško ubistvo ali tužilaštvo nije uspelo da dokaže njenu krivicu. Ona je novembra prošle godine pravosnažno osuđena na kaznu zatvora od dve i po godine ali samo zbog neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca, jer je sud smatrao da je bila prisutna kada je Momčilo ubijen, zbog krvne mrlje pronađene na njenim farmericama.

U Osnovnom sudu u Nišu nam je potvrđeno da je pokrenut postupak za njeno upućivanje na izdržavanje zatvorske kazne.

- Presuda Apelacionog suda dostavljena je Osnovnom sudu na izvršenje 4.12.2020. godine, u postupku izvršenja Lidiji Stejković daj je nalog da se javi na izdržavanje kazne zatvora pri čemu rok za javljanje osuđene još uvek nije istekao - navedeno je u saopštenju Osnovnog suda.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.