Bivši direktor VBA o hrvatskom špijunu: Nije otkriven jedan, već cela mreža!
Foto: Shutterstock

POTREBNA ISTRAGA

Bivši direktor VBA o hrvatskom špijunu: Nije otkriven jedan, već cela mreža!

Stojanović podseća da službe bezbednosti moraju da štite vitalne državne i nacionalne interese i da ne smeju biti u funkciji dnevno političkih događanja
Objavljeno:

Treba otkriti ko su bili pomagači osumnjičenom za špijunažu Čedi Čoloviću, jer nije samo uhapšena jedna osoba, već je reč o otkrivanju cele mreže osumnjičenih.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To je izjavio bivši direktor Vojno-bezbednosne agencije (VBA) Momir Stojanović. Govoreći o slučaju osumnjičenog za špijunažu, koga je Bezbednosno-informativna agencija (BIA) u saradnji s Višim javnim tužilaštvom uhapsila u petak, Stojanović je za "Politiku" rekao da se u takvim slučajevima ne može birati vreme hapšenja.

Skandalčina! Hrvati ucenjuju bivše srpske oficire: Špijunirajte za nas ili pišemo optužnice za zločine!

- Ako radite na nekom slučaju indikativnom po špijunskoj aktivnosti, onda hapšenje sledi kada nastupe uslovi za to. Odnosi Srbije i Hrvatske su jako komplikovani i sigurno je da ovo hapšenje neće doprineti njihovoj stabilizaciji. S obzirom na to da poslednjih 15 godina, bar koliko ja znam, nismo imali situaciju da su naše vojne i civilne službe presekle špijunsku aktivnost stranih obaveštajnih službi, kao bivši pripadnik službe ovo hapšenje doživljavam ohrabrujuće ako ono nagoveštava opredeljenje naših službi bezbednosti da se konačno bave onim zbog čega postoje - smatra Stojanović. On ističe da je osnovna delatnost službi bezbednosti suzbijanje obaveštajne i druge subverzivne aktivnosti usmerene na rušenje poretka Republike Srbije, otkrivanje i presecanje terorističke aktivnosti, kao i presecanje kanala organizovanih kriminalnih grupa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.