Hrvatski mediji u zbunu posle hapšenja špijuna: Radio je za nas! Ne, nije radio za nas!
Foto: Privatna arhiva/Reuters

major u penziji

Hrvatski mediji u zbunu posle hapšenja špijuna: Radio je za nas! Ne, nije radio za nas!

Hrvatski portal "Index" prvo je objavio da je uhapšeni radio je za hrvatsku Vojno sigurnosno-obaveštajnu službu, ali je to kasnije demantovano.
Objavljeno: 09:52h

Hapšenje Čeda Čolovića (57), osumnjičenog da je u Srbiji špijunirao u korist Hrvatske, glavna je vest i u hrvatskim medijima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Hrvatska agencija Hina, "prema neslužbenim informacijama iz medijskih krugova", objavila je da je špijun kojeg su operativci srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili danas u Beogradu navodno penzionisani oficir bivše JNA i jedan od nekadašnjih zapovednika Vojske Republike Srpske Krajine.

BiA u Beogradu uhapsila hrvatskog špijuna?!

Hina, prema tim informacijama, navodi da je u pitanju "Srbin iz Drniša" sa dvojnim državljanstvom, koji je u Srbiju je došao posle akcije "Oluja", a uhapšen je nakon što se, navodno, spremao da pobegne u Hrvatsku jer mu je dojavljeno da je otkriven.

Major u penziji: Ovo je hrvatski špijun koji je uhapšen u Beogradu!

Istovremeno, zagrebački "Večernji list" tvrdi da je uhapšeni optužen je da je "godinama Zagrebu prenosio podatke iz Beograda i da su zbog njega najmanje devetorica Srba optužena za ratne zločine", kao i da je "uhapšen dok je bežao u Hrvatsku".

foto: Printscreen/jutarnji.hr

Hrvatski portal "Index" prvo je objavio da je uhapšeni radio je za hrvatsku Vojno sigurnosno-obavešštajnu služžbu, ali je to kasnije demantovano.

Ovaj portal navodi i da je tokom proteklih meseci, pa čak i godina, uhapšeni prikupljao podatke koji bi mogli biti od posebnog interesa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.