NAMAMILI JE, POLOMILI VILICE I UGUŠILI! Odbrana optuženog za ubistvo Ljiljane Simić pokušava da obustavi postupak
Ljiljana Simić, Foto: Printscreen/Facebook

strašno

NAMAMILI JE, POLOMILI VILICE I UGUŠILI! Odbrana optuženog za ubistvo Ljiljane Simić pokušava da obustavi postupak

Aković je dodao da njegov branjenik nije saslušan tokom istražnog postupka, te i da mu je bilo otežano da ga brani

Objavljeno: 13.01.2021. 09:12h

Odbrana optuženih za teško ubistvo kadanske državljanke srpskog porekla Ljiljane Simić, traži da se optužnica vrati na dopunu istrage, kao i da se postupak protiv jednog od osumnjičenih treba obustaviti.

Naime, zamenik višeg državnog tužioca Zoran Vučinić ostao je pri optužnici protiv Zorana Marića i Radomira Delića, optuženih za teško ubistvo Simićeve, piše "Pobjeda".

S druge strane, advokat Lazar Aković, koji zastupa Marića tražio je da se optužnica vrati na dopunu istrage, dok je branilac Delića, advokat Dino Šabotić bio stava da postupak protiv njegovog klijenta treba obustaviti.

Aković je dodao da njegov branjenik nije saslušan tokom istražnog postupka, te i da mu je bilo otežano da ga brani.

- Optužnica nije objektivno analizirana jer da jeste došlo bi se do zaključka da optuženi Marić nije delo učinio na podmukao način i iz koristoljublja, već da je tome prethodila svađa sa pokojnom Simić. Očito da se radi o ubistvu na mah – istakao je advokat Aković.

Advokat Dino Šabotić, branilac Delića, kazao je da je njegovom klijentu uskraćeno pravo na nužnu odbranu tokom istražnog postupka.

- Tokom istrage nije pružen nijedan čvrst dokaz da je počinio krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret – naveo je Šabotić.

Marić i Delić terete se da su na podmukao način iz koristoljublja počinili teško ubistvo.

Tražili od nje da im pokaže prirodu, pa je ubili

Prema navodima optužnice, Marić i Delić su zajedno došli iz Herceg Novog do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru gde je stanovala Simić.

- Marić je namamio Simić da će da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, a Delić ga je za to vreme čekao u vozilu koje je u vlasništvu Simić. Nakon toga su se odvezli iz Kotora u pravcu Herceg Novog, gde se Marić uključio na makadamski šumski put do sela Mokrin gde je i zaustavio vozilo – piše u optužnici.

U optužnici je navedeno da su se nakon toga obojica uputila prema pešačkom prelazu preko obližnje livade gde mu je Marić dao uputstva da ostane na tom mestu i da pazi da neko ne naiđe.

- Potom je Marić počeo da se raspravlja sa Simić, govoreći joj da je ku*va i dro*a, oborio je na zemlju, nogama pritisnuo na grudni koš, a zatim je obema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca od kojih je nastupila smrt - piše u optužnici.

Optuženi Delić je na saslušanju pred tužiocem tvrdio da se oseća krivim zbog ubistva jer je bio na licu mesta. On je ispričao da mu je Marić nudio novac, a da ga zauzvrat ne prijavi vlastima.

Marić tokom istrage nije saslušavan jer je po poternici Višeg suda u Podgorici uhapšen u Bosni i Hercegovini. Protiv njega se tamo vodi krivični postupak zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Zoran Marić uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo iz Foče da beži prema Federaciji BiH. Fočanski policajci su kod Marića za pojasom trenerke pronašli ručnu bombu M75, a u rancu vojnički bajonet.

Delić je prvi kome su stavljene lisice na ruke u ovom slučaju, a istražitelji su do njega došli nakon analize finansijskih transakcija kartice Ljiljane Simić.

Kamere odvele do ubica

Uz pomoć izveštaja Viza centra policija je proverila video kamere na mestima gde su vršene zadnje transakcije i upravo su to bili prvi tragovi koji su istražitelje doveli do Delića. Nakon dnodnevnog ispitivanja on je istražiteljima priznao zločin i poveo ih do mesta gde je ostavljeno telo Simićeve.

Delić je nakon hapšenja istražiteljima ispričao da je sa Marićem i pokojnom Ljiljanom Simić došao do zaseoka Lazarica – selo Mokrine u Herceg Novom. On je, prema instrukcijama Marića, nadgledao makadamski put u slučaju da neko ne naiđe, dok je nedaleko od njega Marić tukao, a potom ubio Ljiljanu Simić.

Pregledom računa Simić utvrđeno je da je u poslednjih šest meseci trošila mesečno oko 4.000 dolara, ali da je tokom poslednjeg meseca više puta podignut novac u ukupnom iznosu od 17.000 dolara.

Iako se u samom početku mislilo da je telo Ljiljane Simić, nakon što je ubijena i zapaljeno, obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje. Uz to, polomljene su joj obe vilice.

Podsetimo, Simićeva je nestala 6. septembra kada je iz Kotora, gde je živela poslednjih šest meseci, krenula u Kanadu gde je inače provodila ostatak godine. Njen nestanak policiji je prijavila prijateljica koja je Ljiljanu trebalo da vozi do aerodroma u Dubrovniku.

Neposredno pre dogovorenog polaska prijateljica je pozvala, ali joj je telefon bio isključen. Prijateljica Simićeve, nakon više pokušaja da je dobije, obavestila je Ljiljaninu porodicu, a potom i policiju. Utvrđeno je da se Simić nije ukrcala na let za Kanadu za koji je ranije kupila kartu.

Dve nedelje od njenog nestanka, ljudi koji su pošli da beru drva pronašli su telo Simić u okolini Herceg Novog. 

(Espreso.rs/Pobjeda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media