BIVŠEM DIREKTORU "ŽELEZNICE" SUDI SE ZBOG PRIMANJA MITA: Danas se nije pojavio na sudu, ALI SE OVO IPAK DESILO
Miroljub Jevtić, Foto: Infrastrukture železnice Srbije

agonija

BIVŠEM DIREKTORU "ŽELEZNICE" SUDI SE ZBOG PRIMANJA MITA: Danas se nije pojavio na sudu, ALI SE OVO IPAK DESILO

Jevtić je u pritvoru proveo tri dana, dok su ostali odmah posle saslušanja pušteni da se brane sa slobode

Objavljeno:

Suđenje bivšem direktoru JP "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću, optuženom za primanje mita, koje je danas trebalo da počne pred Specijalnim sudom u Beogradu razdvojeno je odlukom suda od postupka protiv još trojice optuženih za davanje mita, jer se Jevtić nije pojavio u sudu.

On je sudu dostavio lekarsko uverenje da ima zdravstvenih problema, a postupkući tužilac je predložio da se ta dokumentacija proveri.

Ostaloj trojici suđenje je počelo uvodnim izlaganjem tužilaštva i njihovih advokata, ali oni danas nisi iznosili odbranu.

Nastavak suđenja, kada bi mogao da se pojavi i Jevtić, zakazan je za 11. februar.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnim predlogom Jevtića tereti da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Optužnim predlogom obuhvaćeni su i član Nadzornog odbora Privrednog druŠtva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslav Burzanović koji se tereti za davanje mita, kao i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić optuženi za pomaganje u davanju mita.

Nakon pokretanja postupka protiv njih, iz tužilaštva je saopšteno da je je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da se sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura Železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Jevtiću krajem januara počinje suđenje u postupku u kojem se zajedno sa bivšim državnim sekretarom, sada pomoćnikom ministra Miodragom Poledicom i još četiri optužena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.