Fotoreporter AFP tvrdi da ga je hrvatski policijac napao, oborio u blato i psovao!

Incident na granici

Fotoreporter AFP tvrdi da ga je hrvatski policijac napao, oborio u blato i psovao!

- Oteli su mi na divljački način kamere i bacilli ih u voćnjak na hrvatskoj strani, tako da ne mogu da dođem do njih. Isto su uradili i kolegi iz Engleske - kaže Andrej Isaković
Objavljeno: 19.10.2015. 14:50h
Na granici Srbije i Hrvatske, Bapska - Berkasovo, oko 12:30 sati dogodio se incident kada je hrvatska policija oduzela opremu jednom britanskom frilenseru i fotoreporteru AFP-a Andreju Isakoviću.

- Krenuli su na mene, vikao sam da sam fotoreporter agencije Frans pres i da sam se jutros legitimisao kod njihovih kolega - priča Isaković i dodaje da su policajci bili "prilično bezobrazni", i da su "čak i psovali".


 
- Tražili su od mene da im predam kartice. Jedan se zatrčao ka meni, sustigao me i oborio u blato. Oteli su mi na divljački način kamere i bacilli ih u voćnjak na hrvatskoj strani, tako da ne mogu da dođem do njih. Isto su uradili i kolegi iz Engleske - objašnjava on.


 
Isaković tvrdi da kolega i on ni na koji način nisu provocirali napad koji je usledio.

Portparolka UNHCR kaže da je na srpskoj strani granice s Hrvatskom, u mestu Berkasovo, trenutno ima između 2.000 i 3.000 ljudi koji na kiši i hladnoći čekaju da uđu u Hrvatsku a broj izbeglica koje dolaze se ne smanjuje.(Espreso.rs / N1

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media