MILAN BEKO SUTRA PONOVO NA SUDU!
Milan Beko, Foto: Zorana Jevtić

nastavak suđenja

MILAN BEKO SUTRA PONOVO NA SUDU!

Zdravković je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Beka, zajdno sa jednim NN licem.
 

Objavljeno: 10.01.2021. 16:45h

Biznismen Milan Beko pozvan je da sutra svedoči na ponovljenom suđenju Aleksandru Zdravkoviću, optuženom da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku.

Pored Beka, koji je i ranije saslušavan u svojstvu oštećenog, sud bi sutra trebalo da ispita i veštaka. Beko je na prvom saslušanju rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću. Zdravković je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Beka, zajedno sa jednim NN licem. On je na početku ponovljenog suđenja ponovo negirao te otužbe pred Višim sudom u Beogradu. Zdravkoviću se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji mu je u julu ukinuo osuđujuću presudu i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine.

Zdravković je ukinutom presudom bio osuđen na 10 godina zatvora, a od jula je u kućnom pritvoru. Tereti se za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Maja Adrovac je u ovom postupku pravosnažno oslobođena optužbi da je pomagala u izvršenju krivičnog dela.

Ona je supruga Ivana Adrovca, koji je dovođen u vezu sa pokušajem likvidacije Beka, ali nikada nije ispitan niti optužen i trenutno je u Švajcerskoj u zatvoru, osuđen na 14 godina zbog razbojništva. Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš. Zdravković je optužen da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku. Kod Maje Adrovac, koja je bila uhapšena u julu 2015, u stanu su nađeni meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to nije potvrdilo njenu krivicu. Ona je i posle prvog suđenja u ovom postupku bila oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza, mada je ta presuda bila ukinuta i po odluci Apelacionog suda suđenje joj je ponovljeno u zajedničkom postupku sa Zdravkovićem koji je uhapšen u međuvremenu. Zdravković je bio u pritvoru je od hapšenja u julu 2016. godine do jula ove godine.

(Espreso.rs/Republika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media