ODREĐEN PRITVOR VOZAČU AUDIJA: Sumnjiči se da je usmrtio dečaka i oca troje dece - evo kolika ga KAZNA čeka!
Osumnjičeni je iskoristio svoje zakonsko pravo i pred tužilaštvom se branio ćutanjem, Foto: Printscreen/Instagram

jezivo

ODREĐEN PRITVOR VOZAČU AUDIJA: Sumnjiči se da je usmrtio dečaka i oca troje dece - evo kolika ga KAZNA čeka!

Ustanovljeno je da vozač "audija" nije imao alkohola u krvi u trenutku nesreće

Objavljeno:

Devetnaestogodišnji Nemanja Stamenković (19) koji je 4. januara izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana u Nišu, kada su su stradale dve osobe, saslušan je danas pred Osnovnim javnim tužilaštvom i njemu je određen pritvor od 30 dana.

Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena maksimalna kazna od osam godina.

- Osumnjičeni je iskoristio svoje zakonsko pravo i pred tužilaštvom se branio ćutanjem. Predložili smo određivanje pritvora - saopštio je Ivan Marković, portparol Osnovnog javnog tužilaštva.

Nakon saslušanja kod tužioca, on je priveden sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, koji mu je na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.

Kako saznajemo, pritvor mu je određen radi sprečavanja uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti što može uticati na nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Stamenković se pred tužilaštvom branio ćutanjem, a kako piše Telegraf.rs, sve vreme dok je bio u sudu, je plakao.

Beograđanin je kobne noći oko 20.40 sati vozilom "audi" beogradskih tablica, krećući se Bulevarom Medijana iz pravca tržnog centra "Stop Šop" usled velike brzine i vlažnog kolovoza, proklizao i prešao na trotoar kojim su se u tom trenutku kretali dvanaestogodišnji Andrej Prekljušaj, Dejan Ilić star četrdesetosam godina i njegov prijatelj Dragan Ognjanović.

"Audi" je najpre udario mališana koji je od siline udarca odbačen preko ograde u dvorište niškog vodovoda, a zatim nastavio da se kreće bočno pokosivši Dejana Ilića dok je Ognjanović izbegao smrt.

Ustanovljeno je da vozač "audija" nije imao alkohola u krvi u trenutku nesreće.

Nemanja Stamenković, inače Beograđanin, u Nišu je boravio kod rođaka povodom novogodišnjih praznika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.