VOZAČ SMRTONOSNOG AUDIJA SE OVAKO BRANIO NA SUDU! Posle toga je usledio predlog za pritvor
Nesreća u Nišu, Foto: Kurir/Privatna arhiva

saslušanje

VOZAČ SMRTONOSNOG AUDIJA SE OVAKO BRANIO NA SUDU! Posle toga je usledio predlog za pritvor

Telo malog Andreja, od siline udarca, preletelo je preko dva metra visoke ograde Vodovoda, dok je Ilić, koji je šetao sa prijateljem, odbačen više desetina metara dalje na kolovoz.

Objavljeno:

Nemanja Stamenković (19) iz Beograda, koji je vozeći „audi“ prekjuče na Bulevaru Medijana u Nišu, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli pešaci Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48), na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu branio se ćutanjem, saznaje "Blic".

Portparol OJT u Nišu Ivan Marković kaže da je protiv osumnjičenog doneta naredba o pokretanju istrage zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu na kojem se osumnjičeni branio ćutanjem, dat je predlog da mu se odredi pritvor. O tom predlogu odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu - kaže Marković za „Blic“.

Kako je "Blic" pisao, teška nesreća dogodila se u ponedeljak uveče oko 20.40 časova na delu Bulevara Medijana u blizini skretanja za niški Vodovod, kada je „audi“ kojim je upravljao Stamenković, izleteo sa kolovoza i na trotoaru pokosio dete i muškarca.

Telo malog Andreja, od siline udarca, preletelo je preko dva metra visoke ograde Vodovoda, dok je Ilić, koji je šetao sa prijateljem, odbačen više desetina metara dalje na kolovoz. Andrej je preminuo na licu mesta dok je Ilić, podlegao povredama sat vremena kasnije u Uregntnom centru u Nišu.

Ova stravična nesreća uznemirila je javnost u Srbiji, a kako je utvrđeno na licu mesta, Stamenković u trenutku nesreće u krvi nije imao alkohola. Meštani su za "Blic" ispričali da su videli kako isti "audi" nekoliko puta juri bulevarom gore-dole i da su bili užasnuti da se ovako nešto može desiti.

Dvanaestogodišnji dečak nastradao je dok se vraćao iz tržnog centra u koji je išao kako bi kupio punjač. Njegova majka, zabrinuta što joj sina nema, a telefon mu je nedostupan, njegov nestanak je prijavila policiji... Baka dečaka krenula je da ga traži, prošla je kraj mesta nesreće, međutim rekli su joj da u njoj nije učestovovalo nijedno dete... Nekoliko sati kasnije porodica je pozvana da identifikuje telo malog Andreja.

Dejan Ilić šetao je sa komšijom i prijateljem, kada je na njega naleteo "audi" koji je jurio trotoarom bez kontrole. Njegov prijatelj uspeo je u sekundi da se baci na ogradu i auto je prošao tik do njega, dok je Dejana odbacio nekoliko desetina metara dalje.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.