Srce da vam prepukne: Dečak iz Vojvodine se obesio jer nije imao ni za kartu do škole!
Foto: AP

UBIO SE KRAJ TISE

Srce da vam prepukne: Dečak iz Vojvodine se obesio jer nije imao ni za kartu do škole!

Beživotno telo na stablu topole pronašli su njegovi drugovi koji su ga tražili od trenutka kada je nestao
Objavljeno: 09:59h

Stefan Simić (18) iz Mola, koji je nestao u nedelju uveče, pronađen je obešen u šumi kraj Tise, na mestu gde je nekada saobraćala molska skela i gde je najčešće dolazio da se isplače i zaboravi na nemaštinu u kojoj je živeo tokom svog kratkog života.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Stefan je u nedelju oko 15 časova otišao da prošeta i nije se vratio. Pretpostavila sam da je otišao kod druga i da su prenoćili u vikendici na Tisi. Kako se ni u ponedeljak ujutru nije vratio, potražila sam ga kod drugara. Rekli su mi da ga nisu videli. Tada sam otišla u policiju da prijavim njegov nestanak. Od tog trenutka svi njegovi drugari su krenuli u potragu. Pronašao ga je njegov najbolji drug obešenog na drvetu topole kraj Tise - kroz suze govori neutešna majka Marija.

Kaže da su živeli sami u skromnoj kući njenih roditelja u ulici Đure Daničića broj 23a. Suprug joj je umro pre više od deset godina, a svu imovinu prepisao je crkvi, kako bi njoj naudio.

- Stefan je imao samo 18 godina, a ja 18 godina u kući nemam struju. Verujem da je digao ruku na sebe samo zbog nemaštine i nemogućnosti da se sa njom izborimo. Prošle godinu nije mogao da završi treći razred škole za kuvare u Bečeju zato što nije mogao da kupuje mesečnu kartu za autobus.

Išla sam na sve strane, u socijalno i kod predsednika opštine, gde se njegova sekretarica izdrala na mene zato što nisam dete poslala u Adu u školu. Jednostavno, ta godina mu je propala i prekinuo je školovanje. Kada sam pokušala da ostvarim nekakvu stipendiju, tri meseca su dokumenta stajala kod njih, a posle toga su mi dali savet, ali ne i stipendiju - grcajući govori majka i dodaje:

- Dete mi se rodilo u mraku i, evo, u mraku je i završilo, a trebalo mu je samo za mesečnu kartu da može da završi školu.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.