STIGAO JE DA SE OKRENE I VIDI KAKO AUTO LETI PREMA NJIMA! Prijatelji druge žrtve pomahnitalog vozača opisuju horor
Nesreća u Nišu, Foto: Kurir/M.S.

UŽAS

STIGAO JE DA SE OKRENE I VIDI KAKO AUTO LETI PREMA NJIMA! Prijatelji druge žrtve pomahnitalog vozača opisuju horor

Dejan je šetao sa komšijom Draganom O. kada se iza njih začuo tresak

Objavljeno:

Nabacio je neko kilo viška, pa je izašao malo da prošeta. Sa njim je krenuo prvi komšija... Pazio se od korone, a evo šta ga je snašlo...

Ovim rečima, dan nakon teške tragedije u Bulevaru Medijana u Nišu, pričaju rođaci poginulog Dejana Ilića (48). Ilić je druga žrtva pomahnitalog vozača "audija", Beograđanina N. S, koji je kobne noći pokosio i na licu mesta usmrtio dva pešaka - dvanaestogodišnjeg Andreja P. i njega.

- Dejan je otac troje dece, njegova najstarija ćerka završava Arhitektonski fakultet, sin mašinstvo, a najmlađi je upravo pošao u predškolsko - pričaju rođaci nastradalog muškarca i dodaju da je "nastradao ni kriv, ni dužan".

Prema njihovim rečima, Dejan je šetao sa komšijom Draganom O. kada se iza njih začuo tresak.

- Sve se desilo u sekundi. Dragan je bio bliže ogradi, pa je uspeo da se pribije uz nju i izbegne automobil dok je Dejan bio pored njega i "audi" ga je pokosio. Kažu da je auto išao bočno po trotoaru u trenutku kada je naleteo na njega, i odbacio ga više desetina metara - kaže Jasmina Ognjanović supruga Dejanovog druga Dragana sa kojim je šetao u trenutku nesreće. Ona dodaje da su Dejan i Dragan bili okrenuti leđima kada su iza sebe čuli udarac.

- Dragan je samo čuo neki udarac iza sebe, verovatno kada je auto udario prvog pešaka. Moj suprug je bio do ograde, nažalost Deki je bio pored njega. Samo je stigao da se okrene i video je kako "audi", okrenut poprečno, leti prema njima, nakon čega je naleteo na Dejana - kaže ona i dodaje:

"Tu šetamo skoro svake večeri i već nekoliko večeri zaredom gledamo kako se automobili trkaju".

Dejan Ilić (48) bio je poverenik Udruženih sindikata Srbije Sloga za Južnu Srbiju i predsednik sindikata Sloga u kompaniji Filip Moris.

Dvanaestogodišnji dečak, koji je, po do sada poznatim informacijama, bio prva žrtva udesa, nastradao je na licu mesta, dok je Dejan povredama podlegao u niškom Kliničkom centru.

“Dejan je bio veliki čovek, veliki borac, odličan sindikalac, dobar prijatelj i saradnik. Otac je troje dece”, saopštili su iz Udruženih sindikata Srbije.

Majka prijavila da je dečak nestao

Prva žrtva sinoćne saobraćajne nesreće u Nišu u koju je izazvao mahniti vozač "audija" N. S. (20) iz Beograda, je Andrej P. (12), čiji je nestanak njegova majka sinoć prijavila niškoj policiji.

Iako se prvobitno milslilo da je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći pored Ilića poginula i devojka, nakon identifikacije tela ustanovljeno je da je u pitanju dečak Andrej P. (12) čiji je nestanak bio prijavljen u vreme nesreće.

Njegovo telo pronađeno je u blizini mesta nesreće

Dvanaestogodišnjak se sinoć vraćao iz tržnog centra u koji je išao da bi kupio punjač i pri povratku, dok je išao trotoarom, Beograđanin ga je pokosio "audijem".

Prema izjavama očevidaca, silina udarca bila je tolika da je telo mališana prebacila preko dva metra visoke žičane ograde niškog vodovoda.

- Ljudi koji su videli kažu da je išao brzo, možda 80 kilometara na čas kada je izgubio kontrolu i prešao na trotoar. Prizor je bio stravičan - rekao je jedan od Nišlija koji se zatekao u blizini odmah nakon nesreće.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.