PRONAĐENO SKLONIŠTE OPASNOG TUNIŽANINA: Pokušao je da ubije Srbina, njegov pomoćnik uhapšen je OVDE (VIDEO)
Skrovište gde se krio, Foto: Foto: Youtube/GrandangoloAgrigento

akcija policije

PRONAĐENO SKLONIŠTE OPASNOG TUNIŽANINA: Pokušao je da ubije Srbina, njegov pomoćnik uhapšen je OVDE (VIDEO)

Srbin je ranjen u centru Lajpciga kad je iz još neutvrđenih razloga Ajbidi pucao u njega i pogodio ga u vrat

Objavljeno:

Policija na Siciliji uhapsila je čoveka koji je navodno pobegao odbeglom Tunišaninu kojeg čitava Evropa traži zbog pokušaja ubistva Srbina.

Ajmen Abidi se sumnjiči da je 9. aprila prošle godine u Lajpcigu teško ranio državljanina Srbije, a na Siciliji je juče uhapšen muškarac koji ga je krio od policije.

Srbin je ranjen u centru Lajpciga kad je iz još neutvrđenih razloga Ajbidi pucao u njega i pogodio ga u vrat. Nakon toga se dugo skrivao od policije. Uhvaćen je u julu u Firenci, ali je uspeo da pobegne policiji u trenutku dok su ga prevozili u sud.

Sada se navodno nalazi u Tunisu, a policija na Siciliji uhapsila je čoveka koji mu je, kako se veruje, pomogao da se sakrije sve dok nije uspeo da prebegne u domovinu.

Policija je privela Ejeda Nurija iz Tunisa koji inače već nekoliko godina živi na Siciliji. Veruje se da je Abidiju pružio utočište u septembru nakon što je ovaj pobegao pravosudnim organima. Nuri (50) se tereti za pomaganje i podržavanje terorizma.

Italijanski mediji navode da je Abidi nakon pokušaja ubistva Srbina u Nemačkoj pobegao u Firencu gde se skrivao sve dok nije otkriven 23. jula. Tada je uhapšen, ali je uspeo u septembru da pobegne dok su ga vozili u sud. Nakon toga je, kako se veruje, utočište pronašao na Siciliji, a u skrivanju mu je pomogao Nuri. Tamo se krio u jednoj kući sve do kraja oktobra kad je nekako uspeo da prebegne u Tunis.

Po dolasku u Tunis, njega je na obali sačekao Nurijev prijatelj, koji je, prema navodima iz istrage, bio presrećan što je pomogao Ajmenu da pobegne.

Iz straha da će biti uhapšen, Nuri je i sam planirao bekstvo iz Italije, ali je uhvaćen i sprečen u pokušaju da napusti zemlju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.