18 DECE NAM JE UMRLO ILI STRADALO OVE 2020. Od bebe u kesi za prašak, do oca koji je golim rukama ubio najrođenije
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ana Paunković, Printscreen

tužno

18 DECE NAM JE UMRLO ILI STRADALO OVE 2020. Od bebe u kesi za prašak, do oca koji je golim rukama ubio najrođenije

Mnoge porodice širom Srbije zavijene su u crno, a neutešni roditelji prestali su da traže krivca za sudbinu koja ih je zadesila i svoju decu u belim kovčezima ispratili su na večni počinak

Objavljeno:

Srbija je prošla kroz tragičan i mračan period u kome su se iz meseca u mesec tokom 2020. godine nizale žrtve korone, ubistva u porodičnim kućama, mafijaški obračuni na ulicama, a ono što najviše zabrinjava jeste broj dece koja su izgubila život u našoj zemlji na različite načine.

Onda kada mislite da ne može da bude gora godina, čujete da je dečaka na Voždovcu ubila struja, da je oca golim rukama rođeno dete ubio u Vršcu i da je jedna beba završila u krvavoj kesi u kontejneru u Obrenovcu.

Mnoge porodice širom Srbije zavijene su u crno, a neutešni roditelji prestali su da traže krivca za sudbinu koja ih je zadesila i svoju decu u belim kovčezima ispratili su na večni počinak.

Napravili smo kratku hronologiju smrti dece koje su potresle celu Srbiju u 2020. godini.

MAJKE KOJE SU ODBACILE SVOJE TEK ROĐENE BEBE

BEBA
foto: Nebojša Mandić, Profimedia

BEBA NAĐENA U POLJSKOM KLOZETU

Scena kao iz horor filma dogodila se u Morkinu, malom i mirnom mestu kod Kikinde, gde je D. B. bacila svoje novorođenče u poljski klozet.

Naime, porodilja se pojavila u kikindskoj bolnici, a u rukama je nosila tek rođenu bebu koja je imala vidne povrede na glavi i telu. Prvi rezultati istrage ukazuju da je žena nakon porođaja svoje novorođenče ubacila u poljski toalet, dok njen suprug tvrdi da ona nije ni znala da je trudna jer je krupna žena i dete je "nosila visoko", te da se samo porodila u poljskom WC, ne i da je bacila dete.

BAČENA BEBA U OBRENOVCU

Pred sam kraj 2020. godine Srbiju je prilično uznemirila vest o bebi pronađenoj u kontejneru u obrenovačkom naselju Rvati. Drama je počela kada je Milja pozvala Hitnu pomoć zbog obilnog krvarenja. Prebačena je u GAK Višegradska, gde su lekari otkrili da se porodila, a na pitanje gde je beba, rekla je da je kod kuće. Ispostavilo da to nije istina i da je beba završila u smeću odakle je izvukao vozač Hitne pomoći Dušan Marjanović. Ubrzo je uhapšena baka bačene bebe zbog sumnje da je ona stavila dete u kesu za đubre, a potom bacila. Novorođenče je pukom srećom ostalo živo i zdravo.

ČEDOMORKA IZ BRUSA

Jovana Đ. (21), osumnjičena je da je krajem aprila u okolini Brusa ubila svoju bebu po rođenju i bacila je na smetlište.

Jovana Đ. je najpre negirala porođaj, ali je policija na đubrištu, udaljenom oko 150 metara od njene kuće, najpre pronašla posteljicu, a potom i mrtvo novorođenče u kesi od praška za veš.

BACILA BEBU U SEPTIČKU JAMU

Dragana R. (26) iz Malog Popovića 24. maja dospela je na svim stranama rne hronike srpskih medija kada je nakon porođaja, kako se sumnja, dete bacila u septičku jamu. Za ovaj slučaj saznalo se kad je žena otišla u bolnicu zbog zdravstvenih komplikacija. Kada su lekari ustanovili da se tek porodila, a da o bebi neće ni da govori, odmah je upućen poziv policiji koja je u dvorištu kuće gde je Dragana živela pronašla bebu i to u septičkoj jami.

Budući da je konstatovano da se žena nedavno porodila, a da nije želela da priča o bebi, obaveštena je policija.

- Policija je otišla do njene kuće i pretražila je. Telo bebe pronađeno je u okviru dvorišta kuće u kojoj je Dragana živela, u septičkoj jami ili poljskom veceu - kaže izvor iz istrage za Telegraf.

HRONOLOGIJA SMRTI DECE

*22. decembar - Saobraćajna nesreća se dogodila iz pravca Banovog brda prema Mostu na Adi kada je vozač minija izgubio kontrolu, zarotirao se i prešao u suprotnu traku usled čega je četrnaestogodišnjak stradao na licu mesta.

*7. decembar - Dvanestogodišnji dečak Ognjen Ž. pronađen u beživotnom stanju na Voždovcu. Ubila ga je struja u stanu zbog neispravnih instalacija.

*5. decembar - Dečak M.T. (14) pronađen je mrtav u kupatilu svoje kuće u Mokrinu kod Kikinde. Kao uzrok smrti navodila se neispravnost gasnog bojlera, međutim po dolasku ekipe iz Srbija gasa ustanovljeno je da je bojler bio ispravan, pa uzrok smrti ostaje do daljnjeg nepoznat.

Minja D.
Minja D.foto: Printscreen Instagram

*25. novembar - Petnaestogodišnja devojčica Minja D, koja je zadobila opekotine trećeg stepena u požaru koji je izbio na Dorćolu, preminula je u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

*24. novembar - Dečaka D. M. (4) pregazio je autobus u Prvomajskoj ulici u Zemunu, dok je izlazio iz vozila sa bakom. Dečak je pao i udario glavom o tlo i izgubio svest. Na licu mesta ekipa Hitne pomoći je reanimirala dete i prevezla u Tiršovu gde je preminuo

*18. novembar - A.M. (17) preminula je u KC Niš, nakon što je na nju naleteo voz. Voz je udario dok je prelazila prugu na delu gde nema pružnog prelaza. Prema svedočenju očevidaca, ona nije primetila železničku kompoziciju jer je na ušima imala slušalice.

*29. oktobar - Dete J. N. (7) skočilo je sa traktora kojim je upravljao njegov otac G. J. i podletelo pravo pod točkove u selu Borović kod Obrenovca. Preminulo je od posledica povreda koje je zadobilo kad je traktor prešao preko njega.

*24.oktobar - Petnaestogodišnji dečak preminuo nasred ulice u Nišu kada je sa drugarima naišao na naoružanom muškarca. Od straha da će mu nauditi počeo je da beži i u tom trenutku se srušio i na mestu ostao mrtav.

*21. oktobar - Trinaestogodišnja Iva Marinković iz Lunovog Sela kod Užica nastradala je nedaleko od njene kuće kada je na nju naleteo putnički automobil

*15. oktobar - Jednogodišnja devojčica preminula je u snu u vrtiću "Ivin vozić" u Zemunu.

Vrtić gde je umrla devojčica
Vrtić gde je umrla devojčicafoto: Nemanja Nikolić

*10. oktobar - Devojćica (13) poginula je kao pešak u saobraćajnoj nesreći kod Gradske pijace u Prnjavoru, kada je na nju na pešačkom prelazu naleteo automobil.

*9. oktobar - Dvanaestogodišnji D. K. iz sela Hajdukovo kod Subotice pronađen je mrtav u dvorištu kuće, a prema informacijama iz istrage najverovatnije je izvršio samoubistvo iz nehata. Igrao se u pomoćnoj prostoriji u dvorištu i pretpostavlja se da je vezao sebi nekakavu vezicu za kese oko vrata i na taj način se udavio.

*13. septrembar - Četvorogodišnja Marta, poginula je u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca, na putu Vukašinovac - Deligrad. Ona je tada sa svojom majkom i očevim stricem, automobilom otputovala za Niš u posetu svom ocu koji se nalazi u zatvoru.

*10. avgust - Tromesečna beba N. T, preminula je od posledica povreda koje joj je naneo otac Mihajlo T iz Vršca. Monstrum koji je svoju bebu navodno zbog plača tresao i lupao joj šamare dok nije zadobila ozbiljno oštećenje mozga, a zatim umrla, priznao je zločin.

*13. jul - Milan Ž.(34) i Vanesa Ž. (36) iz Novih Karlovaca, koji su doživeli tešku saobraćajnu nesreću na putu na putu Novi Karlovci – Novi Slankamen zajedno sa svojom decom, izgubili su svoje najrođenije Nikolu (8) i Nataliju (1). Devojčica je poginula na licu mesta dok je dečaku konstatovana smrt u hitnij pomoći u Beški.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.