CELE 2020. SE KRV SLIVALA U POTOCIMA! Krimosi su ubijani pred decom, osvetnici ubijali i preko granice
Mafijaški obračuni koji su obeležili godinu za nama, Foto: Foto: Kurir/Tamara Trajković/Privatna arhiva/društvene mreže

PLAĆENA UBISTVA U 2020. GODINI

CELE 2020. SE KRV SLIVALA U POTOCIMA! Krimosi su ubijani pred decom, osvetnici ubijali i preko granice

U podzemlju razloga za međusobne likvidacije bilo je mnogo. Od osveta, prevlasti na tržištu narkotika do likvidacija najslabijih karika u lancu kriminala koje su postale sumnjive vođama klanova

Objavljeno:

Mafijaški obračuni dva najmoćnija crnogorska klana dobro su prodrmala 2020.godinu. Konflikti su se iz srpske prestonice kojom su potekle reke krvi, preneli i na Evropu i svet, gde su pobegli kriminalci u nadi za boljim i bezbednijim životom, ali kasnije se uspostavilo da je bekstvo bilo uzaludno i da mafija ne prašta.

U podzemlju razloga za međusobne likvidacije bilo je mnogo. Od osveta, prevlasti na tržištu narkotika do likvidacija najslabijih karika u lancu kriminala koji su postali sumnjivi vođama.

Rat nekada jednog kotorskog klana koji se kasnije podelio na dve frakcije "kavački" i "škaljarski" gotovo svaki mesec u ovoj crnoj godini odneo je bar po jedan život. Stradali su mnogi, od vođa klanova do običnih kurira pa i svedoka, jer mafija ne oprašta.

U nastavku teksta donosimo vam kratku hronologiju mafijaških ubistava koja su obeležili ovu godinu!

Ubijen na Bežaniji pred decom
Ubijen na Bežaniji pred decomfoto: Printscreen

MARKO VUKOVIĆ

Kotoranin Marko Vuković ubijen je početkom ove godine, tačnije, 17. januara, na Bežanijskoj Kosi i to pred svojom maloletnom decom. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Petar Jovanović, a kasnije će se uspostaviti da je njegova likvidacija povezana sa dvostrukim ubistvom u Atini. Inače, Vuković je radio kao kapetan na prekookeanskim brodovima, nikada osuđivan i čist u očima policije, veruje se da je direktno povezan sa švercom narkotika koji je u Evropu dolazio putem prekookeanskih linija iz Južne Amerike, upravo zbog posla kojim se bavio.

Igor Dedović, Stevan Stamatović
foto: Youtube printscreen/Kriminal TV/MUP RS

STEVAN STAMATOVIĆ I IGOR DEDOVIĆ

Stevan Stamatović i Igor Dedović, sam vrh škaljarskog i kavačkog klana ubijeni su 19. januara oko 18.30 sati u restoranu „Voskopula“u Atini kada su četvorica muškaraca zapucala na njih.

Da se radilo o profesionalcima bilo je i više nego očigledno. U njih dvojicu ispaljeno je 24 metaka, od čega su ih samo tri promašila, hici ispaljeni u Dedovića i Stamatovića bili grupisani u glavu i grudi. Pretpostavlja se da je prvo upucan Dedović, a zatim su ubice rafale usmerile i ka Stamatoviću.

Ubrzo je srpskim kriminolozima bilo jasno da je isti potpis ubistva u Atini i onaj samo nekoliko dana ranije na Bežanijskoj kosi. Ubistva su se odigrala na javnom mestu, naočigled porodica likvidiranih.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicerfoto: Nacionalna policija Rusije, Printscreen

RANJAVANJE ZVICERA

U Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, sredinom maja teško je ranjen jedan od vođa kavačkog klana Radoje Zvicer. Veruje se da je pokušaj likvidacije povezan sa ratom klanova koji se godinama vodi na prostorima Balkana, ali i šire. Zvicer je jedva izvukao živu glavu, a nedavno je u srpskim medijima objavljena njegova čitulja posvećena ubijenom Vladimiru Roganoviću bliskom Zviceru.

UBISTVO PRIPADNIKA KEKINE GRUPE

Dejan Stanimirović (45), zvani Markos, blizak Kekinoj grupi koja, kako prenose kolumbijski mediji, švercuje drogu iz Latinske Amerike u EU i Rusiju, ubijen je 1. aprila u Kolumbiji. Početkom 2019. godine ušao je u zemlju sa još dva Srbina kako bi kontrolisali protok kokaina za balkanski kartel. Kasnije kada je Markos ubijen policija je pronašla 300.000 evra u kešu za koje se ispostavilo da su kapara za kokain.

Rat mafijaških klanova odneo je najmanje 45 života, mnoge surove likvidacije počinjene su pred očima prolaznika i ljudi koji su najbliži žrtvama

UBICA U MORNARSKOM ODELU

Baranin Miloš Peruničić (41), blizak kriminalnoj grupi Alana Kožara, ubijen je početkom juna u španskom letovalištu Marbelja, a egzekutor je, maskiran u mornarsko odelo, pobegao. Španska policija nije u startu znala da ubijeni Crnogorac iza sebe ima pozamašan dosije, jer je kod sebe imao lažna dokumenta.

Miloš Peruničić
Miloš Peruničićfoto: Foto: Printscreen, Španska Policija

Peruničić, koji je robijao u Srbiji zbog pljačke i dovođen u vezu sa ubistvom Ive Pukanića, vlasnika hrvatskog “Nacionala”, likvidiran je na pešačkom prelazu u Ulici Alberta Rubinštajna.

UBISTVO NIŠLIJE U EKVADORU

Saša Spasič ubijen je u Ekvadoru u tržnom centru naočigled žene i ćerke kada je seo u kafić da popije kafu. Osumnjičeni plaćeni ubica identifikovan je odmah nakon pucnjave, jer su kamere zabeležile ubistvo, a na snimku se vidi i lice napadača.

Inače policija je kasnije u kući Spasića našla dokaze o tome da je on trebalo da dogovori transport narkotika iz Ekvadora. Nađeno je i 250.000 dolara - rekao je komandant ekvadorske policije.

HITAC U LEĐA ULTRA BOJSU

Borivoje Simović (30), navijač Crvene zvezde, član grupe "Ultra bojs", ubijen je krajem juna u parku na Senjaku, između ulica Vase Pelagića i Vojislava Vučkovića. Pucano je iz najmanje dva oružja, a kao motiv napada na Ultra bojsa navodi se sukob među samim navijačima, ali se ne isključuje ni to da je do svađe i pucnjave došlo zbog neraščišćenih računa oko trgovine narkoticima.

- Sam Simović nema u dosijeu prijave za trgovinu narkoticima, ali je protiv njega podnošena prijava za napad na policiju, posedovanje oružja i izazivanje opšte opasnosti - navodi izvor iz policije.

LIKVIDACIJA KOŽARA I HADŽIĆA NA KRFU

Alan Kožar čovek od poverenja vođe Zemunskog klana Luke Bojovića i Damira Hadžić vođa barske kriminalne grupe, ubijeni su 23. jula na Krfu.

Kožar i Hadžić. za kojima su bile raspisane međunarodne poternice, planiranja egzekucije, odnosno ubistva, likvidirani su kada su se u iznajmljenu vilu vraćali sa plaže, a veruje se da je ovo dvostruko ubistvo osveta za pokušaj atentata na Radoja Zvicera.

Ubistvo Strahinje Stojanovića
Ubistvo Strahinje Stojanovićafoto: TAMARA TRAJKOVIĆ

BOMBA ZA STOJANOVIĆA

Strahinja Stojanović (30) likvidiran je 13. septembra, kada je pod njegov džip BMW X5 postavljen eksploziv, a on je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda. Policija je brzim operativnim radom identifikovala Stojanovićevog ubicu, Milivoja M. (50) iz Gradiške.

Kao mogući motivi ove surove likvidacije navodili su se osveta za ubistvo advokata Luke Bojovića Dragoslava Miše Ognjanovića i sukob oko dva kilograma kokaina.

Aleksandar Šarac ubijen u garaži tržnog centra
Aleksandar Šarac ubijen u garaži tržnog centrafoto: Printscreen/Youtube

SAČEKUŠA ZA ŠARCA

Aleksandar Šarac (35) upucan je 17. oktobra u garaži tržnog centra na Novom Beogradu, a nakon mukotrpne borbe lekara da ga ostave u životu preminuo je 26 oktobra u Urgentnom centru. Ovo je bio četvrti i fatalni napad na Šarca označenog kao cinkaroša u podzemlju i člana Pink Pantera. Za njegovo ubistvo osumnjičen je L. I, koji je ranije je privođen zbog krađa, krađa vozila, provala u trafike, nanošenja lakih telesnih povreda, nelegalnog oružja.

Bojan Mirković
Bojan Mirkovićfoto: FOTO: DRUSTVENE MREŽE, ZORANA JEVTIĆ

BOJAN MIRKOVIĆ UBIJEN U BELVILU

Samo nekoliko dana nakon ubistva Aleksandra Šarca hici su se čuli ispred tržnog centra u naselju Belvil gde je svoju umešanost u kriminal glavom platio mladi Bojan Mirković. Veruje se da je bio blizak "škaljarskom klanu".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.