Zbog propusnice ISISA: BIA uhapsila Sirijca u Preševu zbog sumnje da je terorista!

Akcija policije

Zbog propusnice ISISA: BIA uhapsila Sirijca u Preševu zbog sumnje da je terorista!

Provere su trajale nekoliko dana, a Sirijac je pušten nakon što je utvrđeno da nema veze sa terorističkim grupacijama. Informacija o njegovom ulasku je prosleđena ostalim evropskim policijama
Objavljeno: 07:33h

Sirijac s putnim dokumentom s kojim je slobodno mogao da se kreće na teritoriji Islamske države prvi je migrant za koga je postojala sumnja da je terorista. Sirijac je pretprošle nedelje u Srbiju ušao iz Makedonije, a sumnja da se radi o mogućem teroristi nastala je u Preševu i to dok je iz džepa vadio svoja dokumenta. U tom momentu skočio je njegov šurak koji je bio s njim i povikao mu da ne pokazuje jedan papir. - Skloni taj papir, ne pokazuj - govorio je čovek iz grupe u kojoj je bio Sirijac. Naš prevodilac odmah je reagovao i prijavio slučaj, a u dalju kontrolu uključili su se pripadnici BIA - kaže za “Blic” izvor blizak srpskim bezbednosnim službama.

Pripadnik BIA tada je uzeo sporni dokument, koji je, kako se kasnije utvrdilo, vrsta propusnice za kretanje po oblastima pod kontrolom ISIS-a. U dokumentu je bilo dosta pečata, ali nijedne oznake ISIS-a. - Sirijac je tada detaljno pretresan i otkriveno je da na telu ima brojne ožiljke. Zbog sumnje da se radi o mogućem teroristi, on je odmah prebačen u pritvor u Padinsku Skelu, u kome je boravio dok su trajale provere - kaže naš izvor. Kako je utvrđeno, on je bio borac na strani aktuelnog predsednika Sirije Bašara al Asada. Ratovao je mesec dana, a zatim je pao u zarobljeništvo suparničke strane gde je i zadobio ožiljke. Uspeo je da se spasi, ali je zato i odlučio da sa porodicom pobegne iz Sirije.
- Provere su trajale nekoliko dana, a Sirijac je pušten nakon što je utvrđeno da nema veze sa terorističkim grupacijama. Informacija o njegovom ulasku je prosleđena ostalim evropskim policijama - dodaje izvor iz policije. Kako je utvrđeno, on je bio borac na strani aktuelnog predsednika Sirije Bašara al Asada. Ratovao je mesec dana, a zatim je pao u zarobljeništvo suparničke strane gde je i zadobio ožiljke. Uspeo je da se spasi, ali je zato i odlučio da sa porodicom pobegne iz Sirije. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.