OVA PRIČA SE DUGO KRILA! Knele je izvadio pištolj, fudbaleri su obučeni poskakala u bazen i to iz OVOG tima
Aleksandar Knežević Knele, Foto: Privatna arhiva/ Slike iz knjige Vidimo se u čitulji

nije trebalo da se smeju

OVA PRIČA SE DUGO KRILA! Knele je izvadio pištolj, fudbaleri su obučeni poskakala u bazen i to iz OVOG tima

Ovaj događaj bez presedana odigrao se u hotelu “Mitrovac” na Tari, a priča teče upravo ovako…

Objavljeno:

Aleksandar Knežević Knele, momak sa beogradskog asfalta koji je poživeo samo 21 godinu, obeležio je devedesete godine prošlog veka u Srbiji, a jednom prilikom naterao je celu fudbalsku ekipu da obučena pliva u bazenu.

Mnoge od priča o Kneletu prerasle su u urbane legende, a jednu od njih ispričao je i njegov pulen zvani Mali Knele.

Ovaj događaj bez presedana odigrao se u hotelu “Mitrovac” na Tari, a priča teče upravo ovako…

“Dok smo nabildovani Kneletov drug i ja igrali stoni tenis, sa strane su stajali fudbaleri Budućnosti iz Podgorice i smejali se bilderu koji je bio očajan u stonom tenisu. U tom trenutku dole silazi Knele, primeti šta se dešava i to počinje da ga nervira. Reč tamo, reč ‘vamo, došlo je do čarke. Nakon kraće rasprave, Knele vadi pištolj i sve fudbalere tera u teretanu i kaže:

‘Pošto ste se vi smejali mom drugaru, sad ćemo mi vama. Ko ne bude mogao da uradi isto što i on, onda ide na kupanje u bazen ali obučen!’

Bilder je digao iz benča 150kg 5 puta, fudbaleri su se pogledali i shvatili da im kupanje ne gine. Knele im je naredio da svi uskoče u bazen, ali mu ni to nije bilo dosta. Terao ih je da plivaju onako obučeni, u trenerkama. Na kraju ga je moj teča upravnik hotela zamolio da prestane da ih muči i tako se to završilo. Tih par dana koliko su tu boravili, ja sam uvek bio pored njega, tako da su me na kraju u hotelu prozvali Mali Knele”, ispričao je svedok ovog događaja.

U sezoni 1991/92 ekipu Budućnosti sa klupe je predvodio trener Milan Živadinović, a igrali su, između ostalih, Anto Drobnjak, Miodrag Grof Božović, Niša Saveljić, Viktor Trenevski, Dejan Vukićević i svi su kasnije karijere nastavili u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Nije, međutim, poznato ko je od njih plivao obučen na Tari…

Podsetimo, Knele je završio kao što je i živeo, ludo i brzo… Ubijen je u 21. godini, u beogradskom hotelu “Hajat”, u noći između 28. i 29. oktobra 1992…

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.