ČULI SMO JAKU DETONACIJU I NEKOGA KAKO DOZIVA U POMOĆ! Evo šta je bilo sa nastradalim radnikom RTS-A!
RTS, Foto: Print Screen Youtube

stravična eksplozija

ČULI SMO JAKU DETONACIJU I NEKOGA KAKO DOZIVA U POMOĆ! Evo šta je bilo sa nastradalim radnikom RTS-A!

Prema nezvaničnim informacijama, policija je i juče ujutru pregledala mesto nesreće.

Objavljeno:

Policija ispituje kako je došlo do nesreće na parkingu zgrade RTS u kojoj je poginuo radnik Nedeljko T. (65) i teško povređen njegov kolega Zoran P. (66), a neke od novih informacija vode ka tome da je u kolima kojima su radnici došli eksplodirala jedna od boca iz koje je curio gas.

Tragedija se dogodila u petak ujutru oko 9:45, kada su radnici firme "Ening energetika" došli na parking RTS kako bi izvršili popravke na sistemu za klimatizaciju. Kada su izašli iz automobila, odjeknula je strahovita eksplozija, koja je N. T. ubila na mestu, a njegovog kolegu teško povredila. U nesreći je lakše povređen i Nenad P. (50), vozač RTS, koji je sedeo u kolima na parkingu.

- Od samog početka nije najjasnije šta se dogodilo, a policija je preuzela nadzorne snimke sa zgrade televizije. Navodno, radnici nisu ni počeli da rade kada je došlo do tragedije - priča izvor iz istrage.

- Prema jednoj verziji, oni su u kolima imali boce gasa i boce sa ugljen-dioksidom, koji se koristi kod varenja, ali su ostale u automobilu. Kada su se vratili do parkinga i pokušali da otključaju auto daljinskim upravljačem, nešto je zavarničilo i kola su odletela u vazduh. Druga verzija događaja koja se mogla čuti na mestu tragedije bila je i da su radnici počeli da vare, pa je zato došlo do eksplozije - priča izvor.

Prema njegovim rečima, ovakvu tragediju mogao je da izazove neispravan ventil na boci za gas ili napuklo crevo.

- Međutim, zbunjujuće je što su boce ostale cele, a na snimcima se vidi i da su površinski gorele - dodao je izvor i naveo da je varijanta sa detonacijom iz kola zasad najverovatnija opcija.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je i juče ujutru pregledala mesto nesreće.

- Odvezen je jedan od oštećenih automobila. Uviđaju su prisustvovali i vatrogasci spasioci - priča izvor.

Podsetimo, u petak, nakon eksplozije, u pomoć N. T. i Z. P. pritekli su radnici koji su radili na popravci asfalta kod obližnje Pete gimnazije.

- Čuli smo detonaciju i čoveka kako doziva u pomoć. Kada smo stigli tamo, jedan radnik je bio mrtav, eksplozija mu je nanela teške povrede glave, ruku i ramena, a drugi je imao teške povrede na glavi i dozivao je pomoć. Mi smo ga odneli do ulaza u RTS i predali lekarima, sve vreme smo mu pričali da će biti dobro - rekao je M. P.

Porodica zanemela

N. T. trebalo je uskoro da ide u penziju. Prijatelji kažu da je bio iskusan radnik i da ne mogu da veruju da se takva tragedija dogodila. Njegova porodica juče nije želela da govori za medije.

- U velikom sam šoku, nemojte, molim vas. Ne želim ništa da kažem - rekla je supruga stradalog.

Policija uzela boce

Prema nezvaničnim informacijama, boce koje su ostale cele i koje su gorele u automobilu poslate su na veštačenje.

- Na njima će biti provereni ventili, manometar i nepovratni ventil. Boca je sama po sebi dosta jaka, ali curenje se može javiti na ventilu ili dihtungu - kaže izvor.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.