OVO JE ŽIVOTNA PRIČA VELJE NEVOLJE: Alfa nasilnik kome niko ništa ne može
Velja Nevolja, Foto: ZORANA JEVTIĆ

strašno

OVO JE ŽIVOTNA PRIČA VELJE NEVOLJE: Alfa nasilnik kome niko ništa ne može

Iako se situacija ubrzo stišala kao i strasti čelnika Partizana, pretnje Velje Nevolje mnogi nisu shvatili kao bezazlene, s obzirom na to da dolaze od čoveka koji je prepoznatljiv po nasilničkom ponašanju

Objavljeno:

Veljko Belivuk (32), dobro poznat policijskim službenicima i u navijačkim krugovima kao Velja Nevolja, nedavno je tokom Večitog derbija na stadionu Partizana iz lože pretio igračima Crvene zvezde, zbog čega se i sam klub oglasi sa pitanjem ko štiti Alfa doktora i opasnog kriminalca?

Donosimo vam njegovu životnu priču i biće vam jasno zašto je strah i trepet među navijačima.

Pripadnik obezbeđenja različitih beogradskih klubova i splavova, sudovima i policiji poznat je još od 2007. godine kada je napao dvojicu maloletnika na splavu “Blejvoč”. Apelacioni sud mu je tada odredio kaznu od pet meseci i 15 dana zatvora.

Belivuk je 2015. godine prvostepeno osuđen za nanošenje teških telesnih povreda Bojanu M. Iste noći, u butinu je hicima iz pištolja ranjen i Bojanov prijatelj Darko D. Tužilaštvo je Nevolju prvobitno teretilo da je udario pištoljem po glavi Bojana M, oborio ga i nastavio da ga udara metalnom barskom stolicom, nakon čega je zapucao u pravcu Darka D. i ranio ga. Sukob je kvalifikovan kao ubistvo u pokušaju. Ipak, nakon što su oštećeni promenili iskaze, a optužba za posedovanje oružja zastarela, sud je Belivuku sudio jedino za nanošenje teških telesnih povreda i to pravosnažno 2016. godine.

Iste godine, svega mesec dana nakon presude Apelacionog suda, Belivuk je bio akter napada na Božu Kumburovića i Nebojšu Petkovića, članove obezbeđenja bivšeg direktora FK “Partizan” Miloša Vazuru. Osuđen je u septembru 2018. prošle godine, i to na godinu dana kućnog zatvora. Osim njega, za prebijanje Petkovića i Kumburovića osuđen je i Darko Ristić, poznat po nadimku Meda (na 22 meseca zatvora).

foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Na snimku prebijanja objavljenom u medijima vidi se da je tokom incidenta na licu mesta bio i vođa “Janjičara” Aleksandar Stanković Sale Mutavi, koji međutim nije obuhvaćen optužnicom.

Mesec dana nakon ove presude, Stanković je ubijen u krvavoj sačekuši u Bačvanskoj ulici u blizini beogradskog CZ, kada je na njega ispaljena kiša metaka dok se nalazio u kolima sa telohraniteljem Miloradom Đ. Kako se spekulisalo, jedan od očevidaca ubistva bio je Belivuk, koji je trebalo da se sastane sa Stankovićem iste noći, a prethodno je vežbao u obližnjoj teretani.

Takođe, Velja Nevolja je 2017. godine optužen za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta, već u martu 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Belivuka.

- Svi misle da su navijači probisveti, narkomani, alkoholičari... A ja imam ženu i dvoje dece, radim normalno kao i drugi, ide mi staž, plaćam poreze državi. Nismo mi nevini, ne mogu to da kažem... Da nas iz čista mira povlače po novinama. Ali nismo ni toliko loši. Mnogima smo stali na žulj, mnogima koji su neispravni, mnogi su se udružili protiv nas i desilo se to što se desilo - govorio je Velja Nevolja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.