ŽENA IZ BEOGRADA PRODAVALA DROGU GORU OD HEROINA! U stanu na Zvezdari pronađene SMRTONOSNE TABLETE
Ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo

ŽENA IZ BEOGRADA PRODAVALA DROGU GORU OD HEROINA! U stanu na Zvezdari pronađene SMRTONOSNE TABLETE

U ovoj akciji je posebno značajna zaplena 65 tableta Buprenforina, odnosno u narko slengu Bupa

Objavljeno: 09:43h

Beogradska policija uhapšena je P. J. (49) zbog trgovine narkoticima. Pretresom njenog stana u Ulici Ivana Božića, policija je pronašla i zaplenila 80 grama heroina, 150 grama spida, 65 Bupova, vagicu za precizno merenje droge i oko 100.000 dinara. Sumnja se da zaplenjen novac potiče od prodaje droge.

U ovoj akciji je posebno značajna zaplena 65 tableta Buprenforina, odnosno u narko slengu Bupa. U pitanju je lek koji zloupotrebom ili nestručnim konzumiranjem stvara jaču i dužu zavisnost od opijata koji želi da suzbije. Nažalost, mladi ljudi u Srbiji sve češće koriste Bup kao opijat koji može da bude opasniji po zdravlje od heroina.

Akciju hapšenja izveli su policijski inspektori sa Zvezdare. Osumnjičenoj dilerki određeno je zadržavanje do 48 sati. U policijsku stanicu privedena su i tri kupca droge.

ŠTA JE "BUP"

Mladi u Srbiji sve češće kao drogu koriste lek "buprenorfin", poznatiji kao "bup", koji se primenjuje za lečenje zavisnika i trebalo bi da pomognu u "skidanju" sa heroina. Iako ga lekari u strogo kontrolisanim uslovima propisuju, lek se ipak ilegalno može kupiti kod dilera.

Spada u opijate, zbog čega ga mladi i koriste, ali ono što je alarmantno jeste da stvara daleko jaču zavisnost od one koju bi trebao da suzbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.