POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO U RADEKOVCU: Smatrao da ga je komšinica prijavila za KRAĐU DRVA pa je IZBO NOŽEM U GLAVU!
Počelo suđenje, Foto: Printscreen/Google streetview

PRIPREMNO ROČIŠTE

POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO U RADEKOVCU: Smatrao da ga je komšinica prijavila za KRAĐU DRVA pa je IZBO NOŽEM U GLAVU!

Više detalja sa pripremnog ročišta u sudu nisu mogli da saopšte, jer je ova faza krivičnog procesa zatvorena za javnost

Objavljeno:

Pripremnim ročištem u Višem sudu u Nišu počelo je suđenje S.B. (59) iz Radekovca kod Sokobanje koji je optužen da je 7.maja 2020.godine iz bezobzirne osvete brutalno ubio komšinicu iz sela Vinku Stojanović (69), smatrajući da ga je prijavila za krađu drva.

- Pripremno ročište je održano, optuženi se izjasnio o optužnici, glavni pretres je zakazan za 15.januar 2021. godine. Pritvor je poslednji put produžen rešenjem suda od 22.oktobra godine i isti po tom rešenju može trajati do 21.decembra 2020. godine, saopštila je portparol suda Irena Gušić.

Više detalja sa pripremnog ročišta u sudu nisu mogli da saopšte, jer je ova faza krivičnog procesa zatvorena za javnost.

Kako je „Blic“ pisao, S.B. je optužen da je nesrećnu ženu devet puta nožem ubo u glavu i vrat, da ju je potom udarao čašom u glavu i na kraju joj slomio vrat uvrtevši joj glavu obema rukama. Na teret mu se stavlja da je počinio krivično delo teško ubistvo iz člana 114 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 ili doživotni zatvor.

S.B. je optužen da je zločin počinio u stanju uračunljivosti jer je smatrao da ga je komšinica prijavila da obara stabla radi krađe u jednom sokobanjskom selu, zbog čega se protiv njega i vodi krivični postupak u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Jezivo ubistvo se desilo 7.maja ove godine u večernjim časovima u kući nastradale žene. Prvo je došlo do svađe u toku koje je, kako se osnovano sumnja, S.B. je uzeo kuhinjski nož dužine sečiva 12,5 centimetara i devet puta ubo Vinku u glavu i vrat. Međutim, iako su već te povrede bile veoma teške osumnjičeni se nije se zaustavio stao - staklenom čašom je zadao više udarava komšinici u glavu. Ni to mu nije bilo dovoljno, već je, kako stoji u optužnici, obema rukama uhvatio Vinku predelu glave i vrata i naglo joj zavrnuo glavu nanevši nanevši joj povrede od kojih je ona i preminula.

Zločin je otkriven 8.maja kada je u kući u krevetu pronađeno Vinkino telo obliveno krvlju. Senka sumnje odmah je pala na komiju iz sela S.B. jer je kobnog dana viđena poslednji put sa njim bašti. Policija je pokušala da ga pronađe radi razgovora i prikupljanja obaveštenja, ali duže vreme nisu mogli da mu uđu u trag pa je izbio je u prvi plan kao potencijalni osumnjičeni.

- Moja sestra je bila sažaljiva. Pomagala je svakome, pa i tom S. B. Davala mu je da jede! I zbog toga, ako joj je on naudio, ako je ubio moju sestru Vinku, zaslužuje najgoru kaznu – ispričao je ranije Vinko Stojanović (63), brat ubijene žene.

Ubodi

Nesrećna žena ubodena je pet puta sa leve strane glave i u predelu slepoočnice, temena i vrata, dva puta sa desne strane glave i dva puta sa zadnje strane vrata. Ona je zadobila još tri ubodne rane levoj šaci kojom je pokušala da se zaštiti i odbrani od napada nožem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.