VIDAKOVIĆ JE SKLOPIO DIL SA TUŽILAŠTVOM? Da ne bi robijao moraće OVO da uradi
Bane Vidaković, Foto: Printscreen

detalji suđenja

VIDAKOVIĆ JE SKLOPIO DIL SA TUŽILAŠTVOM? Da ne bi robijao moraće OVO da uradi

Zbog sporazuma Vidakoviću je juče u Višem sudu postupak razdvojen od suđenja Iliji Markoviću, koji je zajedno sa njim uhapšen sredinom jula

Objavljeno:

Glumac Bane Vidaković (61) sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom u Beogradu, koje ga tereti za posedovanje narkotika. Taj dokument stigao je u Viši sud, koji će na ročištu 17. decembra da odluči da li će ga prihvatiti.

Nezvanično, glumac se navodno nagodio da bude osuđen na šest meseci kućnog zatvora sa nanogvicom i obavezno lečenje od zavisnosti od narkotika. On je priznao da je droga nađena u pretresu stana gde on živi, kao i da je bila za ličnu upotrebu.

Zbog sporazuma Vidakoviću je juče u Višem sudu postupak razdvojen od suđenja Iliji Markoviću, koji je zajedno sa njim uhapšen sredinom jula i koji je optužen za prodaju narkotika. Kada su nakon razdvajanja Vidaković i njegov branilac napustili sudnicu, Marković je izneo optužbe na glumčev račun, zatražio izuzeće svog branioca Sava Stevanovića i tražio da mu se dodeli drugi.

“Imam veliki problem zbog Baneta Vidakovića, jer su njegovi advokati kontaktirali s mojim i nudili mi 5.000 evra da priznam krivično delo koje sam već priznao”, rekao je Marković sudiji.

“Od tih para moj advokat bi uzeo 1.000 evra, jer je posrednik. To mi je on ispričao kada me je posetio u pritvoru. Inače, više se brinuo o mojoj supruzi, nego o meni. Nudio joj je finansiranje, dopisivao se sa njom. Nije mi ulio poverenje da ga moj slučaj uopšte zanima”.

Dodao je da je svestan krivičnog dela koje je počinio, da je pogrešio i da se kaje. Na pitanje sudije da se izjasni o optužbama za nuđenje para, advokat Stevanović je rekao da njegov klijent izmišlja:

“On je delo priznao policijskom inspektoru i pre mog pojavljivanja. Sve je izmislio da bi izigravao žrtvu. Nikakav odnos nemam sa njegovom suprugom, kada me je to pitao, odštampao sam i pokazao mu našu komunikaciju”.

Sudija je odlučila da ipak razreši branioca, jer nema adekvatnog odnosa poverenja između njega i klijenta i ne bi mu tokom postupka mogao pružiti odgovarajuću pravnu pomoć. Marković će dobiti novog branioca po službenoj dužnosti, a suđenje je odloženo i nastaviće se 24. decembra.

Tužilaštvo ne želi da govori o sporazumu sa Vidakovićem

U Višem Tužilaštvu ne žele da kažu kakav su sporazum sklopili sa Vidakovićem i kakva ga kazna čeka, dok sve ne potvrdi sud. Kako nam je rekla Irena Bijeloš, portparol tužilaštva, sud može da odbije sporazum, a može i Vidaković, u međuvremenu, da odustane od njega. Ni glumčev branilac Živanović ne želi da potvrdi da li nagodba podrazumeva šest meseci kućnog zatvora, navodeći da u sporazumu, iako je predat sudu, još nisu definisani svi elementi, da još pregovaraju i da su u njemu neki predlozi uzajamno povezani.

Vidaković: Markovićeve optužbe-budalaštine

Bane Vidaković je rekao da su Markovićeve optužbe budalaštine i da ne zna o čemu on priča i šta hoće od njega. Njegov branilac Zoran Živanović kazao je da su to gluposti i da ne bi komentarisao ništa, jer tad nije bio u sudnici.

“Ko da mu da pare, Bane Vidaković? Pa on nema 1.000 dinara da mu da, a ne 5.000 evra. To je besmislena priča”, rekao nam je Živanović.

Bonus video:

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.