MONSTRUM iz Leskovca optužen, preti mu duga robija: Sekirom IZMASAKRIRAO oca, maćehu, sestru i polusestru
Miloš Ilić, Foto: Printscreen

STRAVIČAN MASAKR

MONSTRUM iz Leskovca optužen, preti mu duga robija: Sekirom IZMASAKRIRAO oca, maćehu, sestru i polusestru

U VIšem javnom tužilaštvu u Leskovcu potvrđeno je da je protiv Miloša podignuta optužnica za teško ubistvo

Objavljeno: 01.12.2020. 23:44h

Miloš Ilić koji je 10. oktobra prošle godine u Leksovcu sekirom ubio oca Predraga (45), maćehu Danijelu (43), trudnu sestru Anu (18) i polusestru Saru (12), bio je uračunljiv u vreme stravičnog masakra. Monstrum je iskasapio porodicu jer je patološki mrzeo maćehu, ali i zato što nije dobijao od oca pare za provod.

U VIšem javnom tužilaštvu u Leskovcu potvrđeno je da je protiv Miloša podignuta optužnica za teško ubistvo.

“Okrivljenom preti kazna zatvora od najmanje 10 godina do maksimalno doživotne robije. Ova kazna propisana je za onog ko sa umišljajem ubije jednu ili više osoba, a ne radi se o ubistvu na mah, ubistvu deteta pri porođaju ili ubistvu iz samilosti”, objasnili su u tužilaštvu.

Miloš je iskasapio porodicu u iznajmljenoj kući u centru Leskovca, gde su se preselili iz rodnog sela Granica u okolini Bojnika. Pomahnitali mladić je najpre sekirom napao oca, koji je pokušao da ga zaustavi, ali nije uspeo. Kad je dokrajčio oca, Miloš je nasrnuo na ostale članove porodice.

Predragov rođak je posle zločina ispričao da su Iliće oduvek pratile beda i nesreća.

“Predrag je sa prvom ženom dobio troje dece, Miloša, Saru i još jednog dečaka (15), koji je zbog duševne bolesti smešten u ustanovu socijalnog staranja. Samo je taj dečak, sticajem okolnosti, preživeo masakr. Predrag je u međuvremenu napustio prvu ženu jer nije mogao da se nosi sa njenom psihijatrijskom bolešću”, priča rođak.

Predrag se, prema rečima rođaka, posle razvoda potucao sa decom jer nije imao stalno zaposlenje i često je menjao stanove, pošto nje mogao da ih plaća.

“Sa Danijelom je počeo da živi 2007. godine i sa njom je dobio Saru. Međutim, sa rođenjem deteta, njihovi porodični problemi su postali još veći, zato što se Danijelin odnos sa pastorcima pogoršavao. Predrag je, pokušavajući da sačuva brak, žmurio na to kako se Danijela odnosila prema Milošu i Ani, a ponašala se, što naš narod kaže, baš kao maćeha”, kazao je rođak.

Danijela je, kaže on, bila bahata i neljubazna, kritikovala je Predraga što ne zarađuje dovoljno i prigovarala mu da radi samo za sebe.

Govoreći o Miloši, rođak ističe da je on stalno bio nezadovoljan jer nije imao dovoljno para za provod i bio je ljut na oca zato što mu nije davao dovoljno veliki džeparac. Rođak je bio ubeđen i da je Miloš pored svega toga, nasledio psihijatrijsku bolest od majke i da je bio “tempirana bomba”.

Međutim, Miloševo psihijatrijsko veštačenje je tokom istrage pokazalo da je bio uračunljiv i svestan svojih postupaka u trenutku zločina. Zato je protiv njega podignuta optužnica za teško ubistvo, a nije podnet zahtev za izricanje mere obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Bonus video:

(Espreso.rs / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media