AGENT DEA BIO KRTICA,  RASKRINKAO BALKANSKI KARTEL! Srbi pali u BMW-u, ali to nije najluđe u priči!
Krijumčarili 560 kilograma kokaina, Foto: Profimedia

AKCIJA DINASTIJA!

AGENT DEA BIO KRTICA, RASKRINKAO BALKANSKI KARTEL! Srbi pali u BMW-u, ali to nije najluđe u priči!

Članovi bande pohapšeni su u jednoj brvnari tokom pregovora o primopredaji robe

Objavljeno:

Španska policija je uz pomoć Američke agencije za borbu protiv droge otkrila nove detalje o hapšenju državljana Srbije, koji se sumnjiče za krijumčarenje 560 kilograma kokaina.

Španska policija objavila je nove detalje spektakularne akcije "Dinastija", u kojoj je krajem oktobra u Galiciji zaplenjeno više od pola tone kokaina i uhapšeno dvoje Srba, povezanih sa balkanskim kartelom, a osumnjičeni narko-dileri raskrinkani su zahvaljujući agentu DEA (Američke agencije za borbu protiv droge), koji je bio infiltriran u kriminalnu grupu.

Podsetimo, 31. oktobra lisice su stavljene državljanima Srbije N. D. (37) i P. P. (36), a zajedno sa njima uhapšeno je i nekoliko pripadnika galicijske narko-bande Poslastičari. Kod njih je nađeno 560 kilograma kokaina, koji su planirali da do odredišta transportuju u pokvarenom automobilu, koji su natovarili na kamion šlep-službe.

Hapšenje na sastanku

- Članovi bande pohapšeni su u jednoj brvnari tokom pregovora o primopredaji robe. Tu su se "poslastičari" sastali sa dvojicom Srba, koji su navodno deo balkanskog kartela. Srbi je trebalo da od njih preuzmu kokain. Situacija je bila strogo kontrolisana, jer su pripadnici više policijskih timova nedeljama pratili pripadnike grupe i čekali pogodan momenat za hapšenje. Osumnjičeni su praćeni fizički, slušani su im telefoni i u svakom momentu se znalo gde se nalaze - preneo je španski sajt El Correo Gallego, pozivajući se na izvore iz suda i policije.

Kako su naveli, tokom praćenja krimi-grupe prikupljeno je dovoljno dokaza, a sastanci članova grupe su dokumentovani.

- U sve je bio uključen agent DEA, koji je bio krtica. Tajni agent je glumio kupaca robe i bio je upućen u sve njihove aktivnosti i planove - navode mediji, koji su opisali i akciju hapšenja srpskih državljana.

- Policija je na kružnom toku presrela i zaustavila beli BMW u kome su bili Srbi. N. D. nije uspeo ni da reaguje, dok je P. P. pokušavao da pruži otpor policajcima, ali je brzo savladan - prenosi sajt.

Grb Mančestera

Za to vreme, kako navode, galicijska banda Poslastičari čekala je u kući spremna da preda drogu.

- Paketi kokaina, koji su bili obeleženi grbom FK Mančester junajted, vozilo šlep-službe i pokvareni automobil, sve je bilo spremno. Međutim, policija je upala u vilu, iznenadila trgovce drogom i uhapsila ih. Navodno, članovima bande nije bilo jasno ko ih je odao policiji - navode mediji.

Preuzeli primat

Ojačali u švercu kokaina

"Poslastičari" su Srbe plaćali kokainom, a ne novcem, što je veoma specifično. - Takođe, sumnja se da su uhapšene N. D. i P. P. poslali ključni ljudi iz balkanskog kartela da preuzmu drogu. Kako su otkrili španski istražitelji u saradnji sa DEA, banda Poslastičari iz Galicije godinama sarađuje sa balkanskim kartelom, koji je poslednjih godina znatno ojačao i preuzeo primat u međunarodnom švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu - navode izvori.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.