OSAM POLICAJACA UHAPŠENO  U TRI AKCIJE: Na SVOM RADNOM MESTU radili STRAŠNE STVARI!
Policija/ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter

POLICIJA

OSAM POLICAJACA UHAPŠENO U TRI AKCIJE: Na SVOM RADNOM MESTU radili STRAŠNE STVARI!

Takođe, zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo davanje mita, uhapšeni su građani S.S. (39) iz Beograda i M.M. (23) iz Kraljeva.

Objavljeno:

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole u tri odvojene akcije uhapsili su osam policijskih službenika dok su protiv četvoro podnete krivične prijave u redovnom postupku i to zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita.

U saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu policijski službenici Službe unutrašnje kontrole uhapsili su policajca A.S. iz Bojnika zbog sumnje da je počinio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se tereti da je otkrio podatke iz operativnih izveštaja muškarcu i ženi iz Bojnika, za koje je postojala sumnja da se bave nedozvoljenom trgovinom rezanog duvana, da će biti izvršen pretres njihovih kuća, a kako bi na vreme sklonili rezani duvan da ga policija ne bi pronašla.

U drugoj akciji uhapšeno je sedam policijskih službenika Policijske uprave u Kruševcu, svi iz Ćićevca, kao i M.M. iz Kruševca i S.M. iz Kline, zbog sumnje da su od osoba koje su napravile prekršaj zahtevali i primali novac.

Sumnjiče se da su u periodu od 31. oktobra do 14. novembra, prilikom obavljanja patrolne delatnosti i kontrole saobraćaja na teritoriji opštine Ćićevac, od osoba koja su zatekli u izvršenju saobraćajnog prekršaja ili drugog nezakonitog postupanja, zahtevali i primali novac kako ne bi izvršili službenu radnju u okviru svog službenog ovlašćenja.

Takođe, zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo davanje mita, uhapšeni su građani S.S. (39) iz Beograda i M.M. (23) iz Kraljeva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivične prijave biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole podneli su krivične prijave protiv dvoje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova iz Obrenovca zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Terete se da su iz predmeta koji se odnosi na zahtev za nabavku oružja uklonili negativnu terensku proveru, koju su sačinili policajci iz PS Obrenovac, a potom je zamenili proverom koja omogućava nesmetano izdavanje odobrenja za nabavku oružja osobi koje nije ispunjavala sve uslove predviđene Zakonom o oružju i municiji.

Takođe, protiv tridesetčetvorogodišnjeg policajca iz Obrenovca podneta je krivična prijava zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo posluga.

Policajac se, kako se sumnja, u periodu od 25. maja do 22. avgusta ove godine, neovlašćeno poslužio mobilnim telefonom marke "samsung" koji je, kao predmet krivičnog dela, privremeno oduzet od osumnjičenog.

Krivična prijava podneta je i protiv četrdesetšestogodišnje policijske službenice zbog postojanja sumnje da je počinila krivično delo prevara. Sumnja se da je dovela u zabludu oštećenu da joj preko poznaničkih veza može omogućiti upis na Kriminalističko-policijski univerzitet u Beogradu na osnovu čega joj je u više navrata davala novac koji je osumnjičena od nje zahtevala.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.