U BOGATIĆU SE DESILA PRAVA DRAMA: Majka optužena za zanemarivanje dece se branila OVIM rečima, MALIŠANE ODVELI
Ilustracija, Foto: Kurir/S.S.

epilog

U BOGATIĆU SE DESILA PRAVA DRAMA: Majka optužena za zanemarivanje dece se branila OVIM rečima, MALIŠANE ODVELI

Ceo slučaj otkrili su radnici Centra za socijalni rad, koji s mališane zatekli same u hladnoj i zapuštenoj kući

Objavljeno:

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, pripadnici policije u Bogatiću podneli su krivičnu prijavu protiv Zorice D. (38) iz tog mesta, zbog sumnje da je zapuštala i zlostavljala sina i ćerku starosti 5,5 i 2,5 godina.

Ceo slučaj otkrili su radnici Centra za socijalni rad, koji s mališane zatekli same u hladnoj i zapuštenoj kući.

- Šta sam video po sobi ne mogu nikada zaboraviti. Po podu dečji izmet, žileti, upotrebljeni higijenski ulošci i pelene, noževi i prljave šerpe. Sve je ispreturano kao da danima nije ušla u kuću gde su deca živela. Kada prepuna prljave vode... Jezivi prizori... – priča izvor za Novosti koji je dobro upućen u slučaj, ali želi da ostane anoniman.

Na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, a na osnovu nalaza i mišljenja Centra za socijani rad u Bogatiću, sačinjena je hitna procena rizika i Zorici D. izdata naredba o zabrani prilaska i komunikacije sa decom.

Ubrzo zatim Zorica je rešila da otkrije svoju stranu priče, tvrdeći da joj je cela situacija nameštena i da je komšije mrze.

- Sve optužbe o zanemarivanju su lažne i zlonamerne jer me komšiluk mrzi – tvrdi Zorica (38) iz Bogatića.

- Bila sam sa decom u kući i pila sam kafu. Devojčica je istrčala golišava pa se vratila. Svi znaju da ne trpi odeću na sebi i da skine sve što joj obučemo. Ja svoju decu volim najviše i boriću se za njih do kraja.

Zorica ne krije da peva po kafanama, ali kaže da je to činila da bi prehranila decu, a socijalne radnike poziva da je posete i kada je sve na mestu i kada kuća blista, a ne samo da banu iznenada, kao što su to učinili.

- Drugi put kada su došli sve je blistalo. Evo pitajte ih neka vam kažu. Bilo je malo krša, ali to je prvi put u životu. Kod mene je uvek sve vrlo čisto.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.