BILA SI VELIKI BORAC, VOLIM TE! Drugarice se opraštaju od Minje, potresne poruke kruže internetom (FOTO)
Minja D., Foto: Printscreen

tuga

BILA SI VELIKI BORAC, VOLIM TE! Drugarice se opraštaju od Minje, potresne poruke kruže internetom (FOTO)

Posebna je priča koliko su ginuli Minjini drugari

Objavljeno:

Vest da je Minja D. u bolnici podlegla opekotinima usled infekcije zatekla je sve nas koji smo pratili njen oporavak od trenutka kada je uz pomoć hrabrih radnika izvučena iz požara u soliteru na Dorćolu.

Davali smo krv, apelovali na sav glas da se novčano pomogne devojčici i njenoj porodici koja je za nekoliko minuta ostala bukvalno bez svega, iako je nismo poznavali. Posebna je priča koliko su ginuli Minjini drugari koje je stekla tokom skolovanja u OŠ " Braca Baruh" i u Osmoj beogradskoj gimnaziji.

foto: Printscreen Instagram

Minjine drugarice i drugovi stampali su plakate sa žiro računom za pomoć i po mnogim beogradskim školama pokrenuli humanitarne akcije da bi hrabra devojčica posle bolnickog lečenja imala gde da se vrati.

foto: Printscreen Instagram

Minja je trenirala odbojku i bila je kadetkinja OK " Obilić" pa je i Odbojkaški savez Srbije uzeo ucešće u akciju za pomoć. Mnoštvo odbojkaskih reprezentativki su izdvojile po nekoliko svojih plata da joj pomognu.

Svi oni koji su je znali, sada se sa neizmernom tugom opraštaju od Minje Draganić potresnim porukama na drustvenim mrežama, a Jovana jedna od njenih najboljih drugarica objavila je kratak Minjin snimak iz šetnje gde se samo nekoliko meseci pre smrti radovala zivotu i uživala sa prijateljicom pred njihov ulazak u devojaštvo.

- Reći ću samo da si bila divna osoba, uvek spremna da pomogneš. Borila se koliko si mogla i bila hrabra. Niko neće zaboraviti prelepog anđela koji je uvek bio nasmejan - napisala je Jovana na jednoj u nizu fotografija za Minju.

foto: Printscreen Instagram

Minjini prijatelji rešili su da joj posvete mural, te će najverovatnije on biti urađen na OŠ" Braca Baruh" koju je završila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.