KRIMINAL CVETA U DOBA KORONE: Na prelazima Aerodrom Nikola Tesla i Gradina puni koferi OVE robe (FOTO)
Šverc lekova u jeku pandemije, Foto: Uprava carine

carinici imaju pune ruke posla

KRIMINAL CVETA U DOBA KORONE: Na prelazima Aerodrom Nikola Tesla i Gradina puni koferi OVE robe (FOTO)

Dvoje bugarskih državljana koji su njome putovali rekli su da nemaju ništa za prijavljivanje

Objavljeno:

Carinici su 21. novembra 2020. godine u saradnji sa policijom, na prelazima Aerodrom Nikola Tesla i Gradina, sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili gotovo 3.000 različitih medikamenata.

Prekršaj na beogradskom aerodromu otkriven je kada je u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljena 51-godišnja Beograđanka, koja je neposredno pre toga doputovala letom iz Moskve i preuzela svoj prtljag sa karusela. Na pitanje carinika da li ima nešto za prijavljivanje, putnica je odgovorila da nosi samo lični prtljag i ništa mimo toga.

Međutim, nakon detaljnog pregleda, ispostavilo se da se među tim prtljagom nalazi i gomila suplemenata i lekova ruskog porekla.

Pomenuta putnica je sa sobom ponela preko 2.300 bočica, tableta, kapsula i ampula lekova i suplemenata, uglavnom na biljnoj bazi, za poboljšanje funkcije vida (černika forte), moždanog krvotoka (nootropil piracetam), nivoa gvožđa (fenjuls), zarastanje preloma (zlatna mumija), smanjenje nivoa šećera u krvi (olidžim), podizanje imuniteta (imunofan) i sl.

1 / 7 Foto: Uprava carine

Među pronađenim lekovima i dijetetskim sredstvima našlo se i 170 bočica imunomodulatora za mačke (feliferon) i leka protiv pseće bolesti (giskan-5). Tog istog dana na Gradini je zaplenjeno 480 tableta leka „rivotril“ koji se nalazi na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojena „honda džez“ bugarskih registarskih oznaka. Dvoje bugarskih državljana koji su njome putovali rekli su da nemaju ništa za prijavljivanje.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda, u ladici ispred suvozačkog sedišta pronađeno je 16 kutija sa po 30 tableta „rivotrila“, zbog čega je bugarskim državljanima odbijen izlaz iz naše zemlje, pa su zajedno sa pronađenim psihoaktivnim tabletama predati u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.