MONSTRUM OSUĐEN NA NAJVEĆU KAZNU: Ubio je malu Lunu jer je plakala, majka htela da zataška horor
Monstrum sa suprugom i nevino dete koje je ubijeno mučki, Foto: Facebook

epilog zločina

MONSTRUM OSUĐEN NA NAJVEĆU KAZNU: Ubio je malu Lunu jer je plakala, majka htela da zataška horor

Albić je dvoipogodišnju Lunu nasmrt pretukao jer mu je smetalo što plače

Objavljeno:

Zoran Albić osuđen je danas na 40 godina zatvora zbog ubistva male Lune (2,5) u Negotinu.

Albić je dvoipogodišnju Lunu nasmrt pretukao jer mu je smetalo što plače.

Monstrum je osuđen na najveću kaznu po starom zakonu, jer je zločin počinio pre nego što je novi zakon, po kom ubice dece mogu dobiti doživotnu kaznu zatvora, stupio na snagu.

Albić je tokom suđenja priznao da je pretukao devojčicu, ali je poricao da ju je ubio.

Podsetimo, ovaj stravičan slučaj koji je duboko potresao celu Srbiju, otkriven je kada su majka i očuh već preminulu devojčicu doveli u negotinsku Hitnu službu. Oni su ispričali da je devojčica pala sa terase, a na telu devojčice bile su vidljive povrede glave i ruke.

Doktorima i istražiteljima su, međutim, tvrdnje majke Vesne Firulović i očuha Zorana Albiće bile sumnjive. Detaljno je pregledana kuća, u kojoj je, kako su tvrdili, devojčica sama, u četiri ujutru, izašla na terasu na kojoj nije bilo ograde i pala.

- U sobama su nađeni tragovi krvi, što ukazuje na to da je devojčica pretučena u kući. U daljoj istrazi je utvrđeno da je nasilnik te večeri bio u provodu, napio se, a kada je došao kući, zasmetao mu je plač deteta koje se probudilo. Pretukao je devojčicu, a da bi prikrio zlodelo, rekao je da je sama pala s terase na beton. Majka je sve to znala, i štitila je ubicu svoje ćerke- kaže sagovornik.

Niz pretnji, nasilja i prekršaja

Očuh monstrum i godinama pre ubistva devojčice bio je redovan u pritvorskim jedinicama zbog niza krivičnih dela s elementima nasilja koje je činio.

Već od maloletničkih dana optuženi za ubistvo pastorke Lune pokazivao je tendenciju ka ozbiljnim krivičnim delima, o čemu svedoči niz krivičnih prijava koje su protiv njega podnosile različite osobe zbog maltretiranja, proganjanja, nanošenja telesnih povreda. Veštačenje ovog muškarca koje je obavljeno tokom istrage ubistva malene Lune ukazalo je na to da Albić ima problem sa kontrolom besa, te da ima impulsivne reakcije.

Pretio profesorki

Početkom 2012. godine, kada je Albić imao svega 17 godina, protiv ovog muškarca podneta je krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti jer je M. M. svojoj profesorki srpskog u srednjoj školi u Negotinu preko Fejsbuka pretio da će je "ubiti u glavu".

"Ima da dobijete potres mozga i u komi da budete. Vidite kako vi tražite. Imam ja i palicu kući. I pištolj ako niste znali (...) Ja ću stvarno da vas nađem i gotovi ste. Mislim izudaram vam pesnice u glavu u komi ćete da budete. Potres mozga će dobijete. (...) Nije mi jasno zato ću vas ubijem negde u mraku gde nema nikog", samo je deo jezivih pretnji koje je ovaj muškarac uputio svojoj profesorki.

Pretukao strica

Iste godine protiv njega je podneta krivična prijava zbog ugrožavanja opasnim oruđem pri tuči i svađi, jer je u dvorištu porodične kuće nakon kraće svađe i rasprave sa svojim stricem dohvatio metalnu slavinu za kuhinjski bojler i gađao svog strica. Nakon okončanja ovih postupaka, Albić je kažnjen samo sa vaspitnom merom - pojačan nadzor staratelja.

Gađao kamenom

I dalje maloletan, Albić je 2013. godine dobio krivičnu prijavu zbog lakih telesnih povreda jer je poznanika kamenom pogodio u glavu, a onda glavom oštećenog udario u nos. Jezivo u svemu ovome jeste činjenica da je Albić, kako se sumnja, i devojčicu Lunu, dok se brutalno iživljavao nad njom do njene smrti, isto udario glavom.

Držao zatočenu devojku

Već punoletni Albić 2014. godine popio je krivičnu prijavu jer je pod silom i pretnjom maloletnu M. B. sa kojom je bio u vezi primorao, preteći joj, da pođe kod njega. On joj je tada oteo mobilni telefon iz ruke, snažno je stegao za ruku, udario, a onda počeo da joj preti da će je ubiti te i da je niko neće zaštititi. Uplašena devojčica pošla je sa njim, a on ju je nakon toga čak pet dana držao zatočenu u svojoj kući, sve vreme zlostavljajući je, šamarajući je. Devojčica je uspela da pobegne, a Albić nije odgovarao, jer je Osnovno tužilaštvo u Negotinu odbacilo krivičnu prijavu protiv njega zato što je nasilnik uplatio novac u humanitarne svrhe.

Pretukao palicom

Zatvorsku kaznu Albić je na isti način izbegao i kada je komšiji bez razloga naneo teške telesne povrede. Kako je utvrđeno, on i njegovi prijatelji nogama, rukama i drvenom palicom tukli su muškarca R. V., koji ih je ispred svoje kuće zatekao kako biju njegovog prijatelja.

Flašom u glavu

Da li se Albić u periodu od 2014. do 2019. godine primirio ili su njegove žrtve iz straha izbegle da ga prijave, nije poznato. Prema informacijama koje posedujemo, ovaj muškarac je u martu prošle godine nakon kraće svađe u kafani sa stola uzeo staklenu pivsku flašu i njome u glavu udario muškarca D. S. Zbog ovoga, iako je povratnik, iako je kršio zakon već nekoliko puta, i to na ozbiljne načine, Albić je kažnjen novčanom kaznom od 15.000 dinara koje je trebalo da uplati u humanitarne svrhe. Nakon ove odluke, u maju Albić je brutalno, do smrti, pretukao ćerku svoje devojke Lunu (2,5).

Da Albić ima problem sa zakonom, te i da predstavlja problem po okolinu, govori i činjenica da je pored krivičnih postupaka protiv njega vođeno i sedam prekršajnih. Tako je ovaj muškarac godinama unazad odgovarao zbog toga što je nekoliko puta remetio javni red i mir, ali pravio i niz saobraćajnih prekršaja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.