KAVČANI SE OSILILI! Ubijaju i najsitnije šrafove, imaju razgranatu mrežu UBICA i sistem koji funkcioniše PERFEKTNO
Ilustracija, Foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

jezivo

KAVČANI SE OSILILI! Ubijaju i najsitnije šrafove, imaju razgranatu mrežu UBICA i sistem koji funkcioniše PERFEKTNO

Kavčani nemaju nameru da se odreknu unosnog narko-biznisa, koji im donosi milione evra na mesečnom nivou i učiniće sve da odbrane tržište koje su osvojili brutalnim likvidacijama

Objavljeno:

Pripadnici kriminalne organizacije iz Beograda koji su bliski crnogorskom "kavačkom klanu" i zastupaju njihove interese u Srbiji, a odgovorni su za niz likvidacija i nestanaka članova protivničkih ekipa, rešili su da postanu prava paravojska, po ugledu na kolege iz meksičkih narko-kartela.

- Operativni podaci pokazuju da su pripadnici ovog klana u Bosni i Hercegovini kupili čitav arsenal naoružanja. U Srbiju su doneli desetine zolja, automata, heklera i pištolja, što jasno pokazuje da su beskrupulozni i spremni na sve - kaže sagovornikl.

On dodaje da "kavčani" nemaju nameru da se odreknu unosnog narko-biznisa, koji im donosi milione evra na mesečnom nivou i učiniće sve da odbrane tržište koje su osvojili brutalnim likvidacijama, čak i najsitnijih šrafova suprotstavljene ekipe. Dokaz za to je i ubistvo Aleksandra Šarca u Tržnom centru "Ušće" i Bojana Mirkovića u novobeogradskom naselju Belvil, odnosno dvojice logističara koji su bili nisko rangirani među "škaljarcima", što im nije pomoglo da izbegnu smrt - otkrivaju izvori iz istrage.

foto: Društvene mreže

Baze i u susednim zemljama

"Kavčani" imaju razgranatu mrežu saradnika i likvidatora i razrađen sistem prikrivanja tragova. U tu svrhu su kupili takozvane štek-stanove, čak i u Varni u Bugarskoj i rumunskoj prestonici Bukureštu. Ti tajni stanovi služe za boravak plaćenih ubica pre i posle obavljenog posla. Vođa klana je inače veoma oprezan, uz njega je uvek brojno i na sve spremno obezbeđenje, a vozi se u blindiranom džipu BMW X 7, koji može da izdrži i napad eksplozivom.

Ovo je previše naoružanja isključivo za obačune s protivničkim grupama, pa se čini da su se, a pošto je država objavila rat mafiji, kriminalne grupe spremile i ne žele da se predaju bez otpora.

- Poznato je da je Bosna i Hercegovina prepuna oružja koje kriminalni klanovi kupuju po bagatelnim cenama. Razlog je i što ga je lako prošvercovati u Srbiju jer je Drina vrlo porozna granica i teška za kontrolu. Oni imaju svoje takozvane štekove u mestima pored granice i odatle, po potrebi, dovoze oružje gde im je potrebno. Očigledno su oni ozbiljno shvatili najavu Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina i da spremaju odgovor. Nije uopšte isključeno da izvrše neki teroristički napad, na neku policijsku stanicu ili visoko rangiranog funkcionera MUP, da pribegnu terorizmu kako bi pokazali svoju moć - kaže za Srpski telegraf bivši obaveštajac Boža Spasić.

Ubijeni Strahinja Stojanović
Ubijeni Strahinja Stojanovićfoto: Kurir/Nemanja Nikolić/Printscreen

Novo žarište u podzemlju?

- "Kavčani" su se toliko osilili da su napali čak i vođu "Anđela pakla", jedne od najmoćnijih bajkerskih bandi. Međutim, bajkeri su im odgovorili da su spremni na totalni rat da bi svog vođu zaštitili. Ukratko, uskoro je moguće da imamo novo krvoproliće na ulicama - otkriva sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema njegovim rečima, poseban je problem što su se klanovi dokopali i modernog oružja.

- Nije tu u pitanju samo najobičnije pešadijsko naoružanje, tu ima i sofisticiranih oružanih sistema s velikom razornom moći i to predstavlja poseban problem. Pištolji i automati se koriste za napade na takozvane meke mete - u uličnim obračunima, ali zolje, druge vrste raketnih bacača, kao i eksploziv, mogu da posluže i za napad na blindirana vozila, kolonu automobila ili objekte - kaže Boža Spasić.

Saveznici - korumpirani policajci

Trenutno najjači kriminalni klan na području Srbije uzda se i u direktnu saradnju sa visokorangiranim pripadnicima MUP, kojih, prema saznanjima, ima najmanje 30, ne računajući saradnike na nižim položajima. Od njih dobijaju logistiku i informacije o kretanju pripadnika suparničke grupe, pa i pomoć u zametanju tragova posle zločina.

Posebnu opasnost predstavlja oružje velike razorne moći ukoliko se kriminalne grupe osete ugroženim, pa reše da se posluže terorizmom da bi državi i policiji pokazali moć. Nije isključen ni neki veliki napad na policiju ili civile, kao što je već bio slučaj u drugim zemljama, pre svega u Latinskoj Americi, Kolumbiji i Meksiku, gde narko-karteli koriste terorističke metode.

Napadi eksplozivom na javnim mestima

Dizanje u vazduh nije redak način likvidacije u srpsko-crnogorskom podzemlju, a takvom vrstom napada šalje se specifična poruka i suparnicima, ali i policiji i državi. Poslednja žrtva koja je na taj način ubijena bio je Strahinja Stojanović, blizak "kavačkom klanu", koji je izdahnuo u najgorim mukama usled zadobijenih opekotina 3. septembra, kada je eksplodirala paklena mašina ispod njegovog BMW X5 u prometnoj ulici u Novom Beogradu.

Pokušaj dizanja u vazduh preživeo je "škaljarac" Lazar Vukićević, čiji je porše dignut u vazduh dok je on prilazio vozilu, ali je u poslednjem trenutku video atentatora, povukao se i za dlaku izbegao smrt 7. oktobra 2019. Vukićević je nestao bez traga u oktobru ove godine.

Siniša Milić, šef obezbeđenja vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića, koji je blizak "škaljarskom klanu", poginuo je 19. juna 2018. u eksploziji bombe koja je bila postavljena ispod njegovog automobila. Ubica je aktivirao bombu na Autokomandi u Beogradu, u blizini autobuske stanice. Pukom srećom nije bilo više žrtava, a sve je moglo da se pretvori u pravi masakr.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.