NAORUŽAO SE, PONEO DROGU I STAO NA RED ZA CARINSKU KONTROLU: Kad su došli do njega uradio je neverovatnu stvar
Zaplenjena roba na Batrovcima, Foto: Uprava carine

NEREALNO

NAORUŽAO SE, PONEO DROGU I STAO NA RED ZA CARINSKU KONTROLU: Kad su došli do njega uradio je neverovatnu stvar

Posebno je zanimljiv slučaj jednog od putnika, koji je pored toga što je kod sebe imao paketiće različitih droga, pokušao da se oslobodi i gasnog pištolja

Objavljeno:

Carinici su 19. i 20. novembra 2020. godine na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, osujetili nekoliko pokušaja krijumčarenja manjih količina narkotika, ali i više od 26.000 britanskih funti.

Posebno je zanimljiv slučaj jednog od putnika, koji je pored toga što je kod sebe imao paketiće različitih droga, pokušao da se oslobodi i gasnog pištolja, tako što ga je uvio u peškir i bacio u kantu za smeće na prelazu.

foto: Uprava carine

Slučaj je otkriven kada je oko 11 časova na ulazu u zemlju, na red za carinsku kontrolu pristigao „smart“ nemačkih registarskih oznaka.

Jedini putnik u vozilu bio je 45-godišnji nemački državljanin turske nacionalnosti, koji se iz Nemačke uputio ka Turskoj. Na pitanje carinika šta ima da prijavi, odgovorio je da sem ličnog prtljaga sa sobom ne nosi ništa. Dok je čekao na detaljan pregled, putnik je, misleći da na njega niko ne obraća pažnju, pokušao da se oslobodi gasnog pištolja, koji je prethodno uvio u peškir i bacio u obližnju kantu za smeće.

foto: Uprava carine

To mu naravno nije pošlo za rukom, jer su carinici i policija videli šta je uradio, pa je gasni pištolj marke „ME38 Magnum“ kalibra 9mm pronađen praktično i pre nego što je započeo detaljan pregled.

Potom je ličnim pretresom kod pomenutog putnika pronađena i kutija cigareta napunjena sa oko 20 grama marihuane i dve kesice amfetamina i kokaina. Slična situacija dogodila se i jutros oko 9 časova, kada je za detaljnu kontorlu izdvojen „audi A3“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke ka Turskoj putovala dvojica nemačkih državljana turskog porekla.

foto: Uprava carine

Oni su takođe tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, da bi potom u donjem vešu vozača carinici pronašli dva paketića marihuane i hašiša. Pored toga u novčaniku vozača pronađena je i falsifikovana vozačka dozvola Kraljevine Belgije, zbog čega su kao i u prethodnom slučaju, nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.

Prethodnog dana carinici su na ulazu istog graničnog prelaza, otkrili i više od 26.000 neprijavljenih funti u džepovima jednog putnika. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao ford britanskih registarskih oznaka kojim su putovala dvojica engleskih državljana iračke nacionalnosti.

foto: Uprava carine

Iako su tvrdili da sa sobom ne nose ništa sem ličnog prtljaga i po 10.000 funti, carinici su u dubokim džepovima pantalona koje je suvozač nosio na sebi zatekli čak 36.365 funti, 900 dolara i 435 neprijavljenih evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.