PANTERKE KRALE DIJAMANTE PO EVROPI: Srpkinje nisu koristile oružje za pljačku, kao kolege, već... KULTURNO nema šta
Jedna od akcija Pink Pantera/Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

akcija policije

PANTERKE KRALE DIJAMANTE PO EVROPI: Srpkinje nisu koristile oružje za pljačku, kao kolege, već... KULTURNO nema šta

Poslednji dijamant od 12 miliona evra Srpkinje i njihovi saučesnici ukrali su u Barseloni u junu ove godine

Objavljeno:

Pet žena srpske i rumunske nacionalnosti uhapšene su sa dvojicom muškaraca prošle nedelje u okolini Pariza zbog krađe dva dijamanta, od kojih je jedan vredan četiri i po miliona evra, a drugi 12 miliona.

Poslednji dijamant od 12 miliona evra Srpkinje i njihovi saučesnici ukrali su u Barseloni u junu ove godine.Ova grupa bila je nežnija od kolega iz Srbije koje su svetske policije nazvale bandom "Pink Panter". "Panteri" su u pljačke kretali naoružani pištoljima, pajserima i čekićima. "Panterke" su koristile samo lepu reč.

Veza s lopovom iz Rumunije

Veruje se da je ova banda povezana sa Rumunom Georgom Ploskarom, koji je uhapšen 2017. u Francuskoj zbog krađe dijamanta vrednog 5,2 miliona evra. On je ukrao nakit koji je bio u vlasništvu libansko-italijanskog milijardera Favaza Gruosija. Pljačka je izvršena na identičan način, zakazivanjem sastanka i zamenom kutija. Rumun je pljačku izveo s dvojicom srpskih državljana čiji identitet nikada nije utvrđen. On je zadržao jedan prsten i dijamant koji je pokušao da proda kupcima iz Izraela, a ostalo je dao Srbima.

- U akciju su uvek išle žene s istim filmskim scenarijom. Zakažu sastanak s prodavcima u izložbenom prostoru draguljarnice, a onda se prave da su zainteresovane za dijamant. Čim trgovcu skrenu pažnju, na mesto pravog dragulja stave lažni i kažu da ih roba više ne interesuje, pa mirno napuste lokal s dragim kamenom - ispričao je izvor iz istrage.

Na sličan način ukrale su i dijamant od četiri i po miliona evra u januaru ove godine u Kanu.

- Opet su glumile da ih interesuje dragoceni dragulj, a onda bi jedna od njih omela prodavce, dok su ostale kutiju s pravim dijamantom zamenile identičnom, koja je bila prazna - opisao je izvor.

Uhapšene žene su srpske i rumunske nacionalnosti starosti između 26 i 53 godine, saopštilo je državno tužilaštvo u gradu Nansiju, na istoku Francuske. I njima i dvojici muškaraca koji su bila mozgovi operacija određen je pritvor, a pored krađe, terete se i za organizovanje opasne kriminalne organizacije.

Prevarantkinje kutiju s pravim dragim kamenom munjevito zamenjivale identičnom, ali prazno

Ova banda je pod prismotrom policije od juna ove godine, kada su izveli poslednju pljačku u Barseloni. Sumnja se da im je sedište bilo u Francuskoj, odakle su harali po Evropi već duži period, kao i to da ova dva dijamanta vredna više od 16 miliona evra nisu jedino što su otele.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.