I ON JE PREMINUO, VEST KOJA JE DOTUKLA NAŠU ZEMLJU: Srbija zavijena u crno!
Vladan Kutlešić, Foto: printscreen

vladanu laka zemlja

I ON JE PREMINUO, VEST KOJA JE DOTUKLA NAŠU ZEMLJU: Srbija zavijena u crno!

Učestvovao je u izradi najviših pravnih akata u Srbiji i SRJ, kojima je posle raspada socijalističke Jugoslavije bila ustrojena nova zajednička država Srbije i Crne Gore

Objavljeno:

Vršilac dužnosti rektora Univerziteta MB Vladan Kutlešić, koji je učestvovao u pisanju Ustava Srbije i SRJ i bio član državne delegacije na mirovnim pregovorima u Rambujeu, umro je posle kraće bolesti, saopšteno je danas.

Kutlešić je završio Pravni fakultet 1978. godine, gde je i doktorirao 1984. godine na ustavnom pravu. Bio je potpredsednik Vlada Srbije i SRJ i savetnik predsednika Srbije za ustavno-pravna pitanja.

Učestvovao je u izradi najviših pravnih akata u Srbiji i SRJ, kojima je posle raspada socijalističke Jugoslavije bila ustrojena nova zajednička država Srbije i Crne Gore.

Takođe je bio specijalni izaslanik predsednika Srbije u razgovorima sa kosovskim Albancima, kao i član delegacije u razgovorima u Rambujeu.

Predavao je na više fakulteta u Nišu i Beogradu, a takodje je bio prorektor za nastavu i zamenik rektora na Megatrend univerzitetu i vršilac dužnosti rektora Univerziteta MB.

Napisao je četiri monografije, deset udžbenika Ustavnog prava i Uvoda u pravo i više od 100 naučnih radova u referentnim časopisima, medju kojima i 12 radova na SCI listi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.