ORUŽJE ZA RAT NAĐENO KOD BUJANOVCA! U šteku zatečeno osam punjenja za ručni minobacač „Osa“, ali to nije sve
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

šok

ORUŽJE ZA RAT NAĐENO KOD BUJANOVCA! U šteku zatečeno osam punjenja za ručni minobacač „Osa“, ali to nije sve

Sutradan formirana je ekipa nadležnih iz policije i vojske

Objavljeno:

Prilikom radova na pregledu terena koji se izvode na teritoriji opštine Bujanovac 14. novembra radnik firme koja radi na razminiranju područja opštine Bujanovac u koordinaciji sa centrom za razminjavanje prijavio je policiji da je pronađena veća količina naoružanja i minsko eksplozivnih sredstava.

Tada je pronađeno osam punjenja za ručni minobacač „Osa“, jedna protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i jedan uređaj za praćenje.

Sutradan formirana je ekipa nadležnih iz policije i vojske, koji su izvršili uviđaj i konstatovali da je za sada nepoznata osoba ili više njih u ataru sela Končulj koje je na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, u mestu zvanom Singrit ispod stene u šupljini sakrili raznu vrstu naoružanja.

Malo je reći da su ljudi koji su ovaj posao radili bili šokirani kada su pronašli 9 kontejnera sa raketom za ručni raketni bacač M79 „Osa“ 137 municija za bacač granata „Zolja“, jednu protivtekonsku minu, jedan optički nišan, 1436 municije raznog kalibra, kao i maskirnu uniformu u fazi raspadanja.

O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Vranju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.