NOVO VEĆE DONOSI ODLUKU O MASAKRU U JABUKOVCU! 1 stvar se u celom ovom slučaju još ne zna!
Viši sud, je međutim, taj predlog odbio, na šta se tužilaštvo žalilo. Novim rešenjem Apelacionog suda o slučaju Davora Pernića i Maje Bađikić dalje će odlučivati novo veće, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU

NOVO VEĆE DONOSI ODLUKU O MASAKRU U JABUKOVCU! 1 stvar se u celom ovom slučaju još ne zna!

Još se čeka optužnica protiv Davora Pernića (35) i Maje Bađikić (26)

Objavljeno:

Apelacioni sud u Nišu doneo je odluku da se predmet protiv osumnjičenih za ubistvo Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) avgusta 2019. godine u zaseoku Velja Vratna kod Jabukovca, da novom Krivičnom veću.

Kome će ovaj predmet biti dodeljen znaće se tek kada iz Višeg javnog tužilaštva Višem sudu u Negotinu stigne optužnica protiv Davora Pernića (35) iz Jabukovca i Maje Bađikić (26) iz Dupljana, koju je upravo Pernić označio kao saučesnicu.

-Konkretno, ukinuto je rešenje kojim je Viši sud u Negotinu odbio da po predlogu Višeg javnog tužilaštva ponovo odredi pritvor prema okrivljenoj Maji Bađikić i naloženo je da se predmet da u rad drugom veću- kaže za Novosti, Dragica Singurilović, predsednica Višeg suda u Negotinu.

foto: YoutubePrintscreen/Zamediatelevizija/Twitter/m_macak

Više javno tužilaštvo u Negotinu je, naime, zatražilo letos da se Bađikićeva, koja je optužena da je ubila Dragicu Kazimirović i zajedno sa Pernićem pucala u njenog sina Raju, na osnovu novih veštačenja, ali i saslušanja, svedoka, ponovo privede. Ta mera je, naveli su u VJT, tražena i zbog uznemiravanja javnosti jer je optužena "izjavama u medijima uznemirila javnost i narušila pretpostavku nevinosti Davora Pernića".

Viši sud, je međutim, taj predlog odbio, na šta se tužilaštvo žalilo. Novim rešenjem Apelacionog suda o slučaju Davora Pernića i Maje Bađikić dalje će odlučivati novo veće.

-O pritvoru Maje Bađikić odlučivaće drugo veće po nalogu Apelacionog suda u Nišu- kažu za Novosti u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu. Bađikićeva se brani da je u vreme ubistva Kazimirovića i njegovih najmilijih odnosno između 7. i 9. avgusta, bila na slavi kod svojih. Njen DNK je pronađen na opušcima skoro pola godine posle masakra.

Apelacioni sud je nedavno, odlučujući po žalbi Višeg javnog tužilaštva, uputio i zahtev da se dopuni istraga i ustanovi kako su ti opušci pronađeni kao i ko je osoba koja je nadležne uputila na mesto gde su oni nađeni. Nakon toga Viši sud je ovom tužilaštvu i po treći put vratio optužnicu da dopunu istragu. Očekuje se da uskoro nova optužnica iz tužilaštva ponovo bude dostavljena negotinskom Višem sudu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.